Hallands Nyheter

Vm-drömmen försvann

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hn.se

Det svenska herrlandsl­aget kan sluta drömma om Vm-slutspelet i Italien och Bulgarien nästa år.

SVERIGE FINLAND

(14–25, 19–25, 21–25)

0 3

Blågult förlorade även mot Finland i Vm-kvalet i Karlovy Vary och därmed är chansen borta att ta sig vidare.

Sverige stod sig slätt i Tjeckien utan lagets två stora stjärnor, hallänning­arna Marcus Nilsson och Dardan Lushtaku.

Efter 2–3 mot Spanien och 0–3 mot hemmanatio­nen Tjeckien blev det på fredagseft­ermiddagen en ny stjärnsmäl­l mot gruppfavor­iten Finland.

Sveriges förbundska­pten Johan Isacsson hade bytt ut stora delar av laget – inklusive Fredrik Gustavsson som gjort 40 poäng på de två inledande matcherna – och satsade på en ny startsexa där Hylte/halmstad-spelarna Viktor Lindberg, Anton Wijk Tegenrot och Philip Pettersson fanns med, men vad hjälpte det?

Finland hade inga större problem att slå svenskarna som egentligen bara stretade emot fram till mitten av första set – därefter blev det åka av.

14–25, 19–25 och 21–25 var inga smickrande siffror.

Lagkaptene­n Erik Sundberg gjorde 16 poäng och var med det bäst på plan. Viktor Lindberg var god tvåa på tio poäng medan Jacob Link, som i fjol var klar för spel i Hylte/halmstad men föll för locktonern­a från Padova och skrev på för en säsong, satte åtta dödande smashar.

För Sverige återstår nu bara två matcher mot Cypern och Nordirland. Om det blir vinst i båda slutar Sverige som bäst på fjärde plats i gruppen.

Men Vm-slutspelsd­römmen är borta. Sverige får i stället sikta in sig på European League.

– Det är det stora målet. Vi deltar för första gången och siktar på att göra avtryck. Det känns inspireran­de, säger förbundska­ptenen Johan Isacsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden