Hallands Nyheter

Hagelin: ”En enorm möjlighet”

- TOVE ERIKSSON TT

Pittsburgh är efter en övertidsry­sare mot Ottawa (3–2) vidare till Stanley Cup-final för andra året i rad. Där väntar Nashville. – Alla säger att det är omöjligt att vinna två år i rad, så det är en enorm möjlighet för oss, säger Carl Hagelin till Sportblade­t.

Den jämna semifinals­erien slutade 4–3 till Pittsburgh, med svenskarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin. Och laget fick avgöra inför en jublande hemmapubli­k.

Det var först 5.09 in i den andra övertidspe­rioden som Chris Kunitz avgjorde. Craig Anderson i Ottawamåle­t hade dittills räddat 39 skott men blev till slut överlistad i sudden death av ett fladdrande direktskot­t i krysset av Kunitz, framspelad av Sidney Crosby.

– Det spelar ingen roll vem som gör målen. Vi är bara glada att matchen är över, att vi vann och kommer att spela ännu en Stanley Cup-final, säger segerskytt­en blygsamt till NHL:S webbplats.

CROSBY ÖSTE BERÖM över övertidshj­älten.

– Han har knepen för att vara en spelare för stora matcher och gör så många saker som annars inte märks, men de här två målen syns för alla, säger lagkaptene­n Crosby till NBC Sports.

För det var även Kunitz som inledde målskyttet i matchen. Efter knappt tio minuter satte han 1–0 bakom Anderson. Mark Stone kvitterade tio sekunder senare framspelad av Erik Karlsson.

Karlsson, som stod för ytterligar­e en assist när Ryan Dzingel satte lagets 2–2-mål, blev historisk. Han är den sjunde svensken att nå över 15 assist i ett Nhl-slutspel och den andra backen efter Niklas Kronwall. Totalt blev det 16 assist för backen.

– VI FÖRLORADE mot ett bättre lag och jag tycker inte att vi förlorade serien i kväll. I slutändan krävdes det här för att de skulle vinna, säger Ottawa-kaptenen Karlsson.

Pittsburgh, som förra året besegrade San Jose i Stanley Cup finalen, möter Nashville i den första finalmatch­en natten till tisdag, svensk tid, på hemmaplan. Pittsburgh har chans att bli första lag att försvara en titel sedan Detroit lyckades säsongen 1997/1998.

 ??  ?? REDO. Pittsburgh­s Carl Hagelin spelar final mot Nashville.
REDO. Pittsburgh­s Carl Hagelin spelar final mot Nashville.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden