Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Drömscenar­iot är att min och Team Rögles Quiz Töll vinner V75-finalen på lördag och att radiolyssn­arna tycker att jag var helt okej som expertkomm­entator till Elitloppet på söndag.

Ja, jag tror som så många andra att franske Bold Egale vinner.

Jag har under några år fått förtroende­t att vara travexpert åt radiosport­en under Elitloppss­öndagen och det är ett spännande uppdrag.

Oftast är ju jag på den andra sidan, alltså blir bevakad och värderad av andra. Nu får jag ta på mig samma kostym som Lennart Forsgren, Micke Nybrink och de andra experterna vilket är en ansvarsful­l uppgift.

Quiz Töll riktigt vass

Samma kan man säga om den enda uppgift jag har på lördag, nämligen att försvara Team Rögles färger i Rikstravet med Quiz Töll.

Jag vann V75-försöket med henne på Åby i slutet av april, det efter ett vasst avslut och till närmare 20 gånger pengarna. Med rätt tempo och ryggar räknas hon igen även om det är tufft motstånd.

Drömscenar­io? Ja, att vi hamnar hyggligt bra till från start och att det blir tuff körning i täten.

Med rätt resa är den här femåringen riktigt vass till slut då hon har en ordentlig ”motor”. Nu möter vi ett gäng duktiga hingstar och valacker, så det krävs nog en maximal insats av både mig och Quiz Töll för att det ska bli seger.

På mitt system streckar jag fem hästar. Vinnartips­et får Rushmore Face från stall Kolgjini men Svante Båth har också två klassklätt­rare till start, nämligen Upstream och National Prince. Floyd B Boko får också plats på ”bongen”.

Två bra ston spikas

Jag tycker att det är en mycket svår V75-omgång och det bör bli riktigt bra betalt för sju rätt. Wild Honey (V75-1) och Darling Hornline (V75-4) är två ston av mycket hög kapacitet för klassen, så de singelstre­ckas.

Båda kommer från starka insatser som tvåa respektive trea i sina senaste lopp. Nu vinner de, tror jag.

I övrigt; ja, Solvalla och alla travälskar­e är värda ett strålande väder denna helg. Jag håller tummarna.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden