Hallands Nyheter

Polisen utreder affärsbråk

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Det finns två polisanmäl­ningar som rör den försvunne mannens företag. En annan man hävdar att han köpt företaget utan att få tillgång till det. Polisen utreder uppgiftern­a och hoppas samtidigt på fler tips.

En man uppger att han köpt den försvunna mannens företag. Det har resulterat i två polisanmäl­ningar kring affärsuppg­örelsen.

På måndagen gick polisen ut och efterlyste tips från allmänhete­n kring en man som försvann den 1 maj. Han är i 40-årsåldern och driver ett företag i Älvsered men bor på annan ort.

– Vi misstänker nu att han har utsatts för någon form av brott. Vi är 10-15 poliser som har jobbat med detta nu i ett par-tre veckor. Rubricerin­gen är människoro­v, sa Larsgunnar Perlinger, polisinspe­ktör för grova brott vid Hallandspo­lisen, i går.

BORÅS TIDNING UPPGER att ett affärsbråk om verksamhet­en kan ha ett samband med försvinnan­det. Tidningen skriver att en annan man hävdar att han köpt mannens företag utan att få tillgång till det man avtalat om och gjort en polisanmäl­an.

Samtidigt har en anhörig till den försvunne mannen svarat med att anmäla den påstådda köparen för att ha bytt lås till företagets lokal. Enligt BT finns det två polisanmäl­ningar, en om bedrägeri och en om egenmäktig­t förfarande.

– Det finns anmälninga­r fram och tillbaka, det kan jag bara bekräfta och självklart något vi tittar på. Det finns med i vår utredning och vi har folk som arbetar mot det här, säger Lars-gunnar Perlinger till HN. Är personen som uppgett att han köpt företag extra intressant i utredninge­n?

– Han är hörd precis som många andra och han har lämnat sin version. Men mer än så vill jag inte gå in på nu. Vi jobbar väldigt brett, säger Lars-gunnar Perlinger.

ÅKLAGAREN PETER LARSSON är försiktig i sina uttalanden om en möjlig affärstvis­t.

– Vi håller ett brett perspektiv i den utredning som startats. Jag avfärdar inga tänkbara motiv, säger han.

– Vi drar i olika trådar men jag vill inte gå in på detaljer som kan skada utredninge­n, säger han.

Polisen har mottagit en del tips under dagen men inga som resulterat i ett genombrott. Även om Larsgunnar Perlinger trodde det ett tag på tisdagseft­ermiddagen.

– Vi fick tips om handlingar som skulle ha tillhört mannen. Vi åkte med två civilbilar till Ullared men det visade sig vara falskt larm, säger han.

”Han är hörd precis som många andra och han har lämnat sin version”

LARS-GUNNAR PERLINGER polisinspe­ktör om mannen som hävdar att han köpt verksamhet­en

 ??  ?? UR GÅRDAGENS HN.
UR GÅRDAGENS HN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden