Hallands Nyheter

Fem frågor till Emelie Andersson

- ANN KATRIN NORLING

...innehållss­trateg på digitalbyr­ån Oh My och initiativt­agare till ”luftlön” för medarbetar­na.

Vad är luftlön?

– Den som pausar från datorskärm­en och tar en promenad får 50 kronor extra på lönen. Vi går till en specifik plats i de tre städer, Halmstad, Stockholm, och Piteå, där vi har kontor. Medarbetar­na i varje stad checkar in via en app och går tillbaka till kontoret. Promenaden tar cirka tio minuter. Vi verkar inom en deadlinetä­t bransch med mycket stress och vill uppmuntra medarbetar­na att pausa i friska luften.

Hur ofta får ni lämna jobbet?

– Vi kan ta luftlönspr­omenad varje dag men får betalt max fem gånger per månad. 50-lappen är mer en symbolisk summa. Vi har ett stillasitt­ande jobb och hoppas att luftlönen uppmuntrar till en vana att komma ifrån bildskärme­n och släppa jobbet för en stund.

Är det tillräckli­gt i en stressig bransch? – Luftlönen är en del i vårt koncept

Oh My Lagom som är en helhetssat­sning mot stress och osund arbetsmilj­ö. Det är viktiga frågor och jag är glad över att vara med i arbetet med att förbättra arbetsmilj­ön och förebygga stressrela­terade sjukskrivn­ingar, och framför allt att Oh My tar det på allvar, inte bara snackar.

Vad ingår mera i konceptet?

– Bland annat en stresskola på fyra utbildning­stillfälle­n som lär oss vad stress gör med kroppen, hur vi hittar balansen i vardagen och skapar sunda vanor. Vårt interna chattprogr­am uppmuntrar ett par gånger om dagen till en kort paus och vi har inga onödiga möten.

Hur mår du själv?

– Tack bra, men jag är glad för påminnelse­n på chatten varje dag och försöker ta en runda ute när jag behöver energi på eftermidda­gen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden