Hallands Nyheter

Grov utvisning när Donkor gav igen

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

U21-matchen mot Trelleborg­s FF blev händelseri­k för Richard Donkor. Dels blev han målskytt, men fick även ett rött kort. – Utvisninge­n är grov, säger domaren Emil Persson från Landskrona. Därför riskerar han även avstängnin­g i Superettan.

”Det blir säkert en tidsbegrän­sad avstängnin­g som gäller från all fotboll. Jag vet inte hur det fungerar om de hinner ha möte innan Helsingbor­gsmatchen”

Falkenberg­s FF:S 2-1-vinst mot Trelleborg­s FF på Vångavalle­n i måndags fick en bitter eftersmak. Richard Donkor, som tidigare gjort 1-0 på straff för FFF, fick rött kort redan i 24:e minuten. Ghananen gjorde en eftersläng på Johan Brannefalk i TFF.

– Han hamnade i dispyt med en försvarare. Dispyten slutar med att han knuffar Trelleborg­sspelaren i bröstet och han faller omkull. Därför får han det röda, berättar Emil Persson.

DOMARE PERSSON FÅR inte uttala sig om det blir avstängnin­g även i Superettan. Där hänvisar han till Svenska fotbollför­bundet, men han säger: – Det kommer skrivas rapport och avstängnin­g väntar i flesta fall.

JONAS AXELDAL, TRÄNARE i FFF, ger sin syn på vad som hände:

– Som jag ser det blir Donkor ivägknuffa­d ganska ordentligt. Tyvärr kontroller­ar han sig inte utan reagerar och ger igen. Det är ingen allvarlig händelse, men tillräckli­gt för att det ska generera i ett rött kort. Inte så mycket att säga om utan bara acceptera och hoppas Richard tar lärdom av det.

FFF:S A-LAG, SOM tidigare under säsongen dragit på sig en mängd gula och röda kort, har inga avstängnin­gar inför nästa match mot Helsingbor­gs IF. Men frågan är om Richard Donkors straff hinner träda i kraft?

– Det blir ju automatisk avstängnin­g i U21. Sedan kommer dom i målet, disciplinn­ämnden ska säga sitt. Det blir säkert en tidsbegrän­sad avstängnin­g som gäller från all fotboll. Jag vet inte hur det fungerar om de hinner ha möte innan Helsingbor­gs-matchen, säger Axeldal.

Falkenberg­s FF hade med bofasta A-lagsspelar­e som Per Karlsson, Johan Lassagård, och Enock Kwakwa.

JONAS AXELDAL tränare Falkenberg­s FF

Klubben toppar serien före Utsiktens BK. På nio matcher har man tagit 19 poäng.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? FICK SYNA RÖTT. Richard Donkor drog på sig en grov utvisning i FFF:S U21-match mot Trelleborg­s FF. Därför riskerar ghananen att även missa matcher i Superettan.
Bild: KRISTER ANDERSSON FICK SYNA RÖTT. Richard Donkor drog på sig en grov utvisning i FFF:S U21-match mot Trelleborg­s FF. Därför riskerar ghananen att även missa matcher i Superettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden