Hallands Nyheter

”Boxningen kommer alltid att vara störst”

- DAVID HJORTER TT

Mma-sporten har växt sig stor både i Sverige och i resten av världen. Men den är inte den största kampsporte­n enligt boxningsst­järnan Badou Jack. – Boxningen kommer alltid att vara störst, säger 33-åringen.

I söndags besegrade Mma-fajtern Alexander Gustafsson brasiliana­ren Glover Teixeira inför fullsatta läktare vid en Ufc-gala i Globen i Stockholm.

Idrotten där flera kampsports­ätt är tillåtna har skapat sig supportrar i hela världen, inte minst i Sverige, genom tävlingsor­ganisation­en UFC.

SÅ PASS STOR att det ser ut som att den tidigare boxningsvä­rldsmästar­en Floyd Mayweather Jr, amerikanen som är en legendar inom sporten, ska möta MMA:S affischnam­n, irländaren Conor Mcgregor, i boxningsri­ngen.

– Mcgregor har ingen chans. Vem som helst vet vem som kommer vinna matchen, det är inte det som är grejen. Det är mer ”smart business” än sportslig stormatch och kommer generera hundra miljoner dollar för Floyd, säger Jack, som har Mayweather som promotor, och fortsätter:

– Boxningen kommer alltid vara störst, kanske inte i Sverige men resten av världen. Det ser man på ”pay per view”-siffrorna (tv-tittarsiff­rorna). Jag ser ingen konkurrens, det är som fotboll och ishockey eller basket och golf. Jag ser inga likheter mellan UFC och boxning, det är två olika ”fanbase”.

DEN 33-ÅRIGE SVENSKEN, uppväxt på Södermalm i Stockholm men nu bosatt i Las Vegas i USA, är fyrfaldig Wbc-världsmäst­are i supermella­nvikt.

Efter den oavgjorda matchen mot engelsmann­en James Degale i januari valde han att byta till en tyngre viktklass, lätt tungvikt.

– Planen är att boxas om Vm-titeln, antingen mot Nathan Cleverley från Wales (mästare inom organisati­onen WBA) eller Wbc-mästaren Adonis Stevenson (Kanada). Om den (matchen mellan Mayweather och Mcgregor) blir av så kommer jag boxas på ”undercard” (på samma gala). Förhoppnin­gsvis kan jag få någon av de motståndar­na (Cleverley eller Stevenson). Det ryktas om september, men inget är klart, säger Jack.

 ?? Bild: MAJA SUSLIN ?? NYA MÅL. Den fyrfaldige Wbc-världsmäst­aren Badou Jack har nyligen bytt viktklass till lätt tungvikt och siktar mot en match om Vm-titeln.
Bild: MAJA SUSLIN NYA MÅL. Den fyrfaldige Wbc-världsmäst­aren Badou Jack har nyligen bytt viktklass till lätt tungvikt och siktar mot en match om Vm-titeln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden