Hallands Nyheter

Ekwall vänder blad i karriären

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Han fick gå från TV4 men nu har Patrick Ekwall fått nytt tvjobb. Profilen är klar för Discovery och deras Os-sändningar. – Inget som jag hade förväntat mig, säger han.

I september fick Patrick Ekwall beskedet att han inte fick förlängt med TV4. Efter 23 år var hans karriär på tv-kanalen över.

Sedan dess har han frilansat och jobbat för ett spelbolag där han fått sitt eget Tv-program ”Ekwall Show”. Under tisdagen kom beskedet att Discovery-gruppen värvat honom för att jobba med det kommande vinter-os.

– Patrick är ju väldigt duktigt på det han gör. Han tillhör det bästa i Sverige och är en erfaren och duktig journalist och sådana har vi alltid nytta av, inte minst med tanke på OS. Han går rakt in i det laget, säger Discoverys sportchef Emir Osmanbegov­ic i ett pressmedde­lande.

Ekwall kommer att få en reporterro­ll under OS och rapportera från de olika sporterna. Att han skulle få jobb hos Discovery och deras Os-satsning var inget han kunde tro på förhand.

– Det här var inget som jag hade förväntat mig. Jag tänkte att jag var så vansinnigt förknippad med TV4 efter alla år där. Jag var rädd att de andra kanalerna skulle avstå och inte ta in mig. Så på det viset är jag både glad och tacksam. Det ska bli skitkul att få göra direktsänd tv från stora evenemang igen, säger han till Aftonblade­t och fortsätter.

Någon bitterhet mot TV4 har han inte i dag.

– Nej. Absolut inte. Helt ärligt så resonerar jag inte i sådana termer. Det ska bara bli förbannat kul och det är inget bullshit från ett pressmedde­lande utan sanningen.

Os-elden i Pyeongchan­g tänds 9 februari 2018.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? NYA TAG. Efter 23 år på TV4 fortsätter Patrick Ekwall nu i Discovery-gruppen.
Bild: DANIEL STILLER NYA TAG. Efter 23 år på TV4 fortsätter Patrick Ekwall nu i Discovery-gruppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden