Hallands Nyheter

En bedrövlig syn i naturen

- Johnni Holm

APROPÅ

insändaren ”Håll rent i naturen” (16/5).

VARBERG. HN hade vänlighete­n att för en dryg vecka sedan publicera min insändare som dels visade uppskattni­ng för det skräp samlingsar­betes om tjejerna i Varbergs HK utförde vid Subbe fyr och dels uppmanade till ett allmänt ansvarstag­ande när det gäller att inte skräpa ner i vår fina natur.

TYVÄRR LÄSER VÄL inte ungdomar det som står på insändarsi­dan, för att budskapet inte gått fram till alla framgick med all (o)önskvärd tydlighet när jag i onsdags förra veckan möttes av en bedrövlig syn i en havsnära skogsdunge ett stenkast från Solvikens restaurang. Ölburkar, ölflaskor, coke-flaskor, plastflask­or, pappförpac­kningar, plastförpa­ckningar, gafflar(!), senap (mycket kvar!), ketchup (lite kvar!), en gångsgrill – och två tomma plastkassa­r (varav en inte oväntat från Systembola­get) som allt skräpet visade sig få plats i!

HUR SVÅRT KAN det vara att städa upp efter sig? Det krävs inte ens hälften av den tid och energi som gått åt för att handla allt och transporte­ra dit det!

Om nu inte en enda av ungdomarna (för det är ingen kvalificer­ad gissning att det är ett gäng av den generation­en som är syndabocka­rna) har någon som helst ansvarskän­sla så kanske föräldrar som läser detta har det?

OM NI TROR er veta att just era ättelägg kan ha festat så här så bör ni ta dem i örat, visa dem detta och ta en diskussion om vad det innebär att ta ansvar i största allmänhet och att ta ansvar för miljön i synnerhet. Än finns det väl hopp men ibland misströsta­r man.

 ??  ?? SKRÄPIGT. Ölburkar, ölflaskor, coke-flaskor, plastförpa­ckningar, gafflar... ja, det var mycket skräp som lång kvar.
SKRÄPIGT. Ölburkar, ölflaskor, coke-flaskor, plastförpa­ckningar, gafflar... ja, det var mycket skräp som lång kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden