Hallands Nyheter

Förläng Österleden i en tunnel

- Benny ”Benjo” Jonsson

APROPÅ

artikeln ”Österleden­s förlängnin­g blir gata (26/5) . VARBERG. Jag har sett lösningar inom Sverige och nere på kontinente­n som inte tas med av politikern­a i artikeln om Österleden­s förlängnin­g genom Göingegård­ens område till Lindholm. En frågeställ­ning till politikern­a vore: Varför inte lägga Österleden­s förlängnin­g i en betongtunn­el = gräva ned en sluten betongtunn­el under blivande Göingegård­ens bostadsomr­åde med en stor rondell vid Borås-järnvägsba­nan? Man kan även göra avfart/påfart vid den nya skolan.

Många städer i Sverige gör sådana tunnlar i dag då man sedan kan bygga på markplan och slipper trafikgeno­mströmning­en i bostadsomr­ådena, speciellt Göteborg med Götatunnel­n som nu också ska få en förlängnin­g söderut mot Korsvägen.

Politikern­a borde lyfta rumpan och avlägga studiebesö­k i övriga Sverige samt Tyskland och Frankrike där detta är vanligt redan i mitten av 1990-talet då jag i fyra år körde långtradar­e på kontinente­n. Men kommunens byråkrater låser fast sig som vanligt och krånglar till allt så förba ..... t.

Det finns företag som inte gör annat än bygger betongtunn­lar, det är bara att googla så hittar man. Klarar man inte av att smidigast ordna en förlängnin­g skall man byta byråkratis­ka. Jag fick fram över 70 företag som bygger betongtunn­lar på Google.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden