Hallands Nyheter

Albins syster vill se hårdare straff

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hallandspo­sten.se

Tre år efter att Albin Einarsen hittades död i Frennarp fick mördaren sitt straff – fyra års fängelse. ”Jag tycker det är sjukt”, säger Albins syster.

Det var lördagen den 10 maj 2014 som en person på hundpromen­ad hittade 16-årige Albin Einarsen liggandes i en bäck i Frennarpss­kogen. Albin hade blivit dödad på samma plats kvällen innan – men det tog lång tid innan mördaren kunde gripas.

I BÖRJAN PÅ året plockades en av Albins bästa vänner, en nu 20-årig Halmstadbo, in till förhör. Han nekade till en början men erkände till slut att det var han som hade tagit livet av Albin. Förra veckan avslutades också rättegånge­n, och 20-åringen dömdes till fyra års fängelse för mord.

Ett alldeles för milt straff tycker Albins syster, enligt SVT Halland.

– Jag tycker det är sjukt att det där kan vara det strängaste straffet. Man kan få högre straff för att ha sysslat med streaming. Det här handlar om en människas liv, inte något på internet, säger hon till SVT.

ETT FYRAÅRIGT FÄNGELSEST­RAFF innebär i praktiken att 20-åringen kan släppas på fri fot om drygt två år efter att ha suttit av två tredjedela­r av tiden, plus att man räknat av de månader som han har suttit häktad.

– Jag tycker det är förfärligt att han ska komma ut, och att jag kanske ska behöva se honom på stan. Eller att man ska vara orolig att han gör samma sak mot någon annan, säger Albins syster till SVT.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? MORD. 16-årige Albin Einarsen hittades död 10 maj 2016.
BILD: JARI VÄLITALO MORD. 16-årige Albin Einarsen hittades död 10 maj 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden