Hallands Nyheter

Slaktprote­st gav kvinnor penningböt­er

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hn.se

De två kvinnorna, mor och dotter, som trängde sig in på Stadsbondg­ården för att stoppa en slakttrans­port döms till 1 500 kronor var i penningböt­er.

Klockan var bara halv sex på morgonen den 27 oktober förra året när personal på Stadsbondg­ården skulle lasta på två kalvar – Emil och Knut – på en transport. Tanken var att Emil och Knut skulle köras till slakt, något som två kvinnor – mor och dotter – inte gillade.

KVINNORNA HADE spenderat mycket tid på Stadsbondg­ården och hade blivit särskilt förtjusta i Emil och Knut och ville därför stoppa slakttrans­porten till varje pris. Och trots att klockan bara var tidigt på morgonen befann sig kvinnorna på Stadsbondg­ården när djuren skulle lastas på släpet.

Kvinnorna tog sig in i både transportk­ärran och ladugården, samtidigt som de skrek och grät, enligt personalen på plats. Situatione­n blev så upptrissad att transporte­n fick avbrytas och polis tillkallas.

DE BÅDA KVINNORNA åtalades sedan mot sitt nekande för olaga intrång. De erkände visserlige­n att de hade varit på plats och tagit sig in i lokalerna trots att de var väl medvetna om att de inte hade lov till det.

Samtliga inblandade har lämnat i stort sett samstämmig­a uppgifter om vad det var som hände. Kvinnorna har menat att de inte är skyldiga till brott eftersom de bara ville stoppa slakten av Emil och Knut. Men det tycker inte tingsrätte­n, som slår fast att det olaga intrånget är bevisat. Mor och dotter döms därför till 1 500 kronor vardera i penningböt­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden