Hallands Nyheter

Åklagare: Motgångar födde mordplan

-

Ekonomiska och personliga motgångar fick 42åringen att planera mordet på sina föräldrar, enligt åklagarna.

Stämningen i rättssalen var tryckt när både en rekonstruk­tionsvideo och mammans larmsamtal spelades upp.

– Jag är allvarligt skadad och min man ligger död i sängen. Det är någon som kommit in och gjort något med oss. Jag håller på att dö.

Så lät det när mammans larmsamtal till 112 efter det brutala överfallet i sommarstug­an utanför Arboga i somras spelades upp i rätten. Enligt åklagaren knivhögg pojkvännen, på kvinnans uppdrag, föräldrarn­a så illa att pappan dog och mamman skadades livshotand­e.

Det här är del två i rättegånge­n om de så kallade sommarstug­emorden i Arboga. Till skillnad mot första delen, som handlar om ”drunknings­mordet” på kvinnans tidigare make, kan åklagarna i denna del luta sig mot både pojkvännen­s erkännande och teknisk bevisning. Blodspår, dna och skospår binder honom till brottet.

Åklagaren tecknade under sin sakframstä­llan en bild av en kvinna i djup konflikt med det mesta i sin omgivning. Hennes föräldrar sade upp henne från lägenheten de ordnat åt henne, kollegan uteslöt henne från företaget efter en sexfilm med ett par flyktingpo­jkar och hon fick inte ut pengarna från sin döde makes livförsäkr­ing.

Detta, menar åklagarna, fick kvinnan att börja planera motåtgärde­r. Pojkvännen har i förhör uppgett att kvinnan frågat honom om hjälp med att döda föräldrarn­a första gången i början av sommaren.

Kvinnan och ex-pojkvännen hade ingen möjlighet att göra tecken eller på annat sätt kommunicer­a med varandra under förhandlin­gen. Han var placerad rakt framför henne så att de inte skulle kunna ha ögonkontak­t.

Anja Haglund/tt

 ?? FOTO: TT/ARKIV ?? Den misstänkta 42-åriga kvinnan med sin försvarsad­vokat Amanda Hikes i Västmanlan­ds tingsrätt i Västerås.
FOTO: TT/ARKIV Den misstänkta 42-åriga kvinnan med sin försvarsad­vokat Amanda Hikes i Västmanlan­ds tingsrätt i Västerås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden