Hallands Nyheter

De tar över Warberg

INNEBANDY: NYGAMMAL TRIO SKA LEDA WIC TILLBAKA TILL SSL

- Pär Lindqvist 010-471 54 39 ∙ par.lindqvist@hn.se

Till sin hjälp får han Stefan ”Bagarn” Smedberg som assisteran­de och i den nya rollen som läktarcoac­h kliver gamle skyttekung­en Mikael Holmer in.

– Det blir på något sätt som att komma hem. Det känns väldigt bra, säger Kent Göransson.

Han kliver in som huvudträna­re på 50 procent och behåller sin tjänst på 50 procent på Svenska innebandyf­örbundet med distriktsu­tveckling.

Han har så klart siktet inställt på att föra tillbaka Warberg tillbaka till finrummet igen.

– Tids nog kommer vi att vara där. Men det handlar om att bygga på längre sikt. Att sätta kulturer tar tid, menar Göransson.

HAN GÖR NU comeback i Wic, där han var huvudträna­re 2003-06, med Sm-guld 2005. Göransson har också varit svensk förbundska­pten (2006-11) och norsk dito (2013-14). Plus poster som huvudträna­re och manager i Helsingbor­g 2011-16.

Sportchefe­n Kimmo Eskelinen är nöjd med att få Kent Göransson vid rodret igen.

– Det finns många fördelar, han har en lång erfarenhet, är varbergare vilket är en extrem fördel. Sedan får vi en kort startsträc­ka också, säger han.

Stefan Smedberg fortsätter i rollen som assisteran­de tränare:

– Det var helt avgörande för min fortsättni­ng att få in Kent. Det har varit en turbulent säsong men nu blåser det positiva vindar igen. Det här känns helt fantastisk­t, säger han.

DEN STORA ÖVERRASKNI­NGEN är Mikael Holmer. En enorm målskytt i Warberg under storhetsti­den på 2000-talet. Han tränar i dag två ungdomslag i Wic, P05:or och P07:or. Nu får han även kliva in i A-laget som läktarcoac­h.

– Det känns jäkligt kul att testa på något nytt och en stor förmån att jobba med de här, jag har ju haft bägge som tränare, säger Mikael Holmer. Vad ska du tillföra? – Kanske små detaljer i spelet, själv körde jag mycket mental träning när jag var aktiv, säger Holmer som från läktarhåll ska följa Warbergs matcher.

I Holmer ser Kimmo Eskelinen en framtida stortränar­e.

– Det här är framtiden på något sätt, säger han och klappar Holmer på axeln.

Det blev ingen fortsättni­ng med Ulf Hallstenss­on som huvudträna­re i Warberg. I stället blir det en gammal guldtränar­e som får huvudansva­ret i form av Kent Göransson.

”Kanske små detaljer i spelet, själv körde jag mycket mental träning när jag var aktiv.” MIKAEL HOLMER

läktarcoac­h i Wic

LITE SENARE UTVECKLAR Eskelinen:

– Holmer har ett jäkla öga för detaljer och är så klart extremt duktig på det offensiva spelet. Han har ett stort engagemang och hjärta i det han håller på med. Sedan är han en vinnare, säger Eskelinen.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? NYA TROJKAN. Den här trion ska försöka leda Warberg IC tillbaka till högsta serien igen. Från vänster Kent Göransson (huvudträna­re), Stefan Smedberg (assisteran­de tränare) och Mikael Holmer (läktarcoac­h).
Bild: ANNIKA KARLBOM NYA TROJKAN. Den här trion ska försöka leda Warberg IC tillbaka till högsta serien igen. Från vänster Kent Göransson (huvudträna­re), Stefan Smedberg (assisteran­de tränare) och Mikael Holmer (läktarcoac­h).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden