Hallands Nyheter

Bartra: Jag ville bara överleva

- TT

Marc Bartra skadade sig i bombattack­en mot Borussia Dortmunds spelarbuss. Nu berättar den 26-årige backen för första gången om händelsen som skakade det tyska storlaget.

– Först var jag som förlamad. Jag kunde inte röra mig. Blodet droppade från min arm, säger han.

Det var på väg mot Champions League-kvartsfina­len mot Monaco som en bomb exploderad­e i anslutning till spelarbuss­en.

BARTRA TRÄFFADES AV splitter och fick en fraktur i handleden som behövde opereras. En polis drabbades av lättare hörselskad­or. I övrigt klarade sig spelarna ombord på bussen bra från fysiska skador.

Nu berättar backen om de skräckinja­gande minuterna efter att bomben detonerat.

– Det var en hög smäll och jag kände en varm tryckvåg, och sen en svår smärta i min arm, berättar han för Sport Bild magazine.

– Mina öron ringde, jag kunde inte se någonting – jag kunde bara höra ringandet i mina öron och skriken från Roman (Burki), Nuri (Sahlin) och ”Schmelle” (Marcel Schmelzer). De skrek ”Marc, ner på golvet, lägg dig!”

– JAG VAR förstenad, jag tänkte bara på min dotter. Jag ville bara överleva, säger Bartra i en annan intervju till Sky.

– Smärtan i armen var fruktansvä­rd. Jag kände hur jag svävade iväg. Sen kom vår sjugymnast Swantje dit, och slog mig i ansiktet och skrek att jag skulle hålla mig vaken. Hon sprutade vatten i mitt ansikte, fortsätter Bartra.

– ALLT HÄNDE på tio minuter, men det kändes som timmar. Den största rädslan var att vi inte visste om vi var i säkerhet eller om det skulle komma fler attacker.

Tio dagar efter attacken greps en 28-årig för ett antal brott, bland annat för mordförsök. Enligt åklagaren ska mannen ha utfört attacken i hopp om att kunna dra vinning av att klubbens aktievärde skulle sjunka.

 ?? Bild: CLAUDE PARIS ?? BARTRA BERÄTTAR. Dortmundba­cken minns bombattack­en mot spelarbuss­en.
Bild: CLAUDE PARIS BARTRA BERÄTTAR. Dortmundba­cken minns bombattack­en mot spelarbuss­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden