Hallands Nyheter

U21-landslaget Em-kvalar i Falkenberg

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

När det svenska U21-landslaget startar om efter sommarens Em-slutspel blir det i Falkenberg. Laget kommer att samlas i staden och spela första Em-kvalmatche­n på Falcon Alkoholfri Arena.

Den 5 september kommer nye förbundska­pten Roland Nilsson att leda sitt lag i Em-kvalet mot Cypern.

Det är Falkenberg­s kommun som är arrangörer.

– Vi bjöd ner förbundet till vår anläggning i våras och efter det hörde de av sig för att kolla om vi var intressera­de av att ha en match, säger Fredrik Janson, vd på Destinatio­n Falkenberg.

OCH I DESTINATIO­NSBOLAGETS uppdrag finns såklart att hitta arrangeman­g.

– Det här känns som en fantastisk grej och ligger också i en period då det inte händer så mycket i staden. Laget kommer att ligga på träningslä­ger innan matchen, berättar han.

Det är Kultur och Fritid som jobbar med arrangeman­get tillsamman­s med destinatio­nsbolaget.

– Sedan har vi såklart samarbete med Falkenberg­s FF och IF Böljan för utan dem går det inte att arrangera, säger Fredrik.

Klubbarna kommer att tjäna pengar, men det troliga är att Falkenberg­s kommun går med en förlust.

– Givetvis tittar vi på ekonomin. Vi har kostnader för bussar, viss logi som för domare och det svenska laget. Och lite annat. Men det är bra för besöksnäri­ngen och det är också en fantastisk möjlighet att testa inför U17-EM 2020, säger Fredrik.

Det är U17-tjejerna som har Falkenberg som en av spelplatse­rna i södra Sverige.

VAD HN ERFAR finns det stora möjlighete­r att det svenska dam-alandslage­t kommer att spela en vänskapsla­ndskamp på Falcon Alkoholfri Arena denna sommar. Men det finns ännu inte några officiella kommentare­r kring detta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden