Hallands Nyheter

Förkrossad Ekholm utslagen direkt

- TT

Det blev ett tungt uttåg ur pingis-vm för Matilda Ekholm i damsingel. Förlust i första omgången och nu återstår bara mixed dubbel för Sveriges bästa damspelare.

– Tyvärr går det inte att vinna om man bara är på plats 80 procent mentalt, säger Sveriges förbundska­pten Peter Sartz.

DET FANNS STORA möjlighete­r för Matilda Ekholm att gå långt i årets VM och ta ett rejält kliv på världsrank­ningen. Nu blev det i stället tvärstopp.

Inledninge­n av mötet med tjeckiskan Dana Cech- ova följde svenskan taktiken fullt ut: ledning med 10–5 och det var i praktiken bara att stänga setet. Men trots att det skiljer 102 placeringa­r på världsrank­ningen – Cechova är rankad 130:e – och trots Ekholms totalt sju setbollar, lyckades tjeckiskan ta hem första set.

– Matilda har väldigt bra form men hon tappar helt fokus emellanåt. Hon måste helt enkelt jobba bort sina spöken, säger Peter Sartz.

TILL SLUT BLEV det 4–1 i set för Dana Cechova trots att Matilda Ekholm hade setbollar vid 10–9 i alla de tre sista seten. Det var en förkrossad Ekholm som det brast fullständi­gt för när det gick upp för henne att hon hade gjort sitt i singelspel­et i årets VM.

Nu återstår bara mixed dubbel för Ekholm. Där är hon i par med Mattias Karlsson klar för åttondelsf­inal, där de ställs mot det ryska paret Grigorij Vlasov/yana Noskova.

Tre svenskar – Mattias Karlsson, Pär Gerell och Anton Källberg – är vidare till andra omgången i herrsingel­n. Däremot blev den högst rankade spelaren, Kristian Karlsson, utslagen redan i den första omgången.

Mattias Karlsson är den av svenskarna som visat bäst form så här långt och som är kvar i såväl singel som dubbel och mixed.

PER HÄLLSTRÖM

 ?? Bild: ANDREAS PRANTER ?? SNABBT SLUT. Matilda Ekholm hade stora förhoppnin­gar inför Vm-singeln. Men det blev respass direkt – 1–4 i set not tjeckiskan Cechova.
Bild: ANDREAS PRANTER SNABBT SLUT. Matilda Ekholm hade stora förhoppnin­gar inför Vm-singeln. Men det blev respass direkt – 1–4 i set not tjeckiskan Cechova.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden