Hallands Nyheter

Seger suktar efter titeln hon saknar

- HENRIK SKIÖLD TT

Seger. Det är det enda som räknas. Får landslagsk­aptenen lyfta Champions League-pokalen slår det allt annat hon vunnit under sin långa klubblagsk­arriär. – Absolut. Det är klart att det lockar att kunna bocka av det också, säger Caroline Seger.

Det är tre år sedan hon hade ena handen på bucklan. Då ledde Tyresö – fotbollens motsvarigh­et till Ebberöds bank – med både 2–0 och 3–2 på Estádio do Restelo i Lissabon men Wolfsburg vände och vann med 4–3. Ett år senare missade hon finalen (avstängd) och snuvades även på titeln eftersom Frankfurt slog Paris SG, hennes klubb då.

Caroline Seger vill givetvis spela från start mot just Paris SG i den helfranska finalen på Cardiff City Stadium ikväll.

Men det är inte hon som bestämmer. Det gör Lyons avgående tränare Gérard Prêcheur – och hittills den här säsongen har han använt mittfältsv­eteranen mer eller mindre sparsamt.

Seger tror inte att det bli annorlunda nu.

– Det är landslagss­pelare på varje position. Vi har en väldigt bra trupp med spelare på hög nivå. Det har varit och är en stor utmaning för mig, men det är bara att göra sitt jobb och till sist är det en som bestämmer vilka som ska spela. Att vinna titeln den här gången kanske är viktigare än att starta i finalen?

– Det är klart att man vill spela en sån här match. Det är vad man tränar för, men å andra sidan har man varit delaktig. Det får man inte glömma. Det skulle vara otroligt kul att få vinna Champions League. Det är något man har kämpat för väldigt länge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden