Hallands Nyheter

Zlatan vill stanna i England

- FREDRIK ÖSTBERG 031-62 40 00 fredrik.ostberg@gp.se

Zlatan Ibrahimovi­c framtid har sedan korsbandss­kadan varit osäker. Nu berättar svenskens agent om hur stjärnan själv känner. – Han vill stanna i England, säger Mino Raiola i en intervju med Talksport.

Sommaruppe­hållet är här och i dagsläget handlar det om återhämtni­ng för Zlatan Ibrahimovi­c efter att han genomgått en operation för den korsbandss­kada han ådrog sig mot slutet av säsongen.

Den imponerand­e debutsäson­gen i Manchester United, där Zlatan stod för 28 mål på 46 matcher i alla tävlingar, fick ett abrupt slut när olyckan var framme i slutminute­rna under mötet med Anderlecht i Europa Leagues kvartsfina­l.

OM DET INTE hade varit för skadan hade ytterligar­e ett år i United varit det mest troliga scenariot för 35-åringen då klubben redan lagt ett förslag på förlängnin­g på bordet.

Sedan skadan har det dock spekulerat­s i att hans tid i England är över och att en flytt till den amerikansk­a ligan MLS skulle vara mer troligt. Men Zlatans agent Mino Raiola berättar nu att hans klient helst av allt blir kvar i Manchester.

– Han vill stanna i England. Han vill stanna på toppen och om han märker att han kan vara en viktig pjäs för Manchester United så varför inte stanna där? Han kan vara viktig även för andra stora lag också, men jag tycker det är respektful­lt att först prata med Manchester United och se vad alla parter vill, säger Raiola till Talksport.

RAIOLA ÖPPNAR SAMTIDIGT upp för att det finns andra alternativ för Zlatan om de inte hittar en lösning med United.

– Vi har massor med erbjudande­n och vi måste utvärdera dem. Han har haft en fantastisk tid i Manchester United och det är upp till klubben och mig själv att lösa framtiden. Men just nu är det viktigt att han återhämtar sig väl och sen får vi se, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden