Hallands Nyheter

Mike Perry: ”Stort med Su

MUSIK: FLERA STORA NAMN PÅ HELGENS FESTIVAL

-

Förra året fick han sitt stora genombrott i samband med festivalen. Nu återvänder Mike Perry till Summerburs­t som ett av dragplåstr­en.

I helgen kickar festivalso­mmaren i gång på allvar när Summerburs­t arrangeras på Ullevi i Göteborg. Ett av festivalen­s affischnam­n är Mike Perry, eller Mikael Persson som det står i det numera välanvända passet.

HAN FICK EN jättehit med The ocean förra året och fick redan då chansen på Summerburs­t.

– Det kommer jag aldrig att glömma, det var egentligen där som det sista steget togs. Efter Summerburs­t gick jag upp som nummer ett i Sverige. Det var också där som jag fick känslan av att det är det här jag vill göra, berättar Mike Perry.

När han uppträdde på festivalen hade The ocean strömmats ungefär nio miljoner gånger på Spotify och siffran ökade med runt en halv miljon dagligen.

Sedan small det till ytterligar­e. I dag har låten strömmats närmare en halv miljard gånger.

– Det fanns tydligen några växlar till. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, ens i min vildaste fantasi. Jag tror att den peakade på över 2,2 miljoner streams någon dag. Det är ju galet, det är siffror som inte många har fått uppleva. Så det var häftigt att få vara med om. Hur följer man upp en sådan succé?

– Ja, det är ju det som är det svåra. Jag kände väl någonstans att jag inte skulle tänka så mycket på det för då tror jag att jag inte hade fått så mycket gjort alls, det hade nog ställt till det i huvudet på mig. I stället har jag bara fortsatt göra musik som jag själv tycker om och tycker andra också om den så är det ju fantastisk­t.

”Efter Summerburs­t gick jag upp som nummer ett i Sverige.”

MIKE PERRY

DET SENASTE ÅRET har han fortsatt att släppa singlar. De har alla gått bra – även om ingen av dem har nått upp till samma svindlande nivåer som The ocean.

Den senaste singeln, Hands, kom bara häromvecka­n och visar på en ny musikalisk inriktning.

– Det började med att jag hade lite beatsbaser­ade verser och så ville jag ta det hela vägen. Inte köra någon rak takt utan mer beatsbase-

 ??  ??
 ??  ?? FULLT ÖS. Med The Ocean fick Mike Perry en enorm världshit. ”Det är gång lägger av med det här”, säger han.
FULLT ÖS. Med The Ocean fick Mike Perry en enorm världshit. ”Det är gång lägger av med det här”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden