Hallands Nyheter

HN FRÅGAR: DRICKER DU MJÖLK?

-

Maria Alzén Kristianss­on, Lss-handläggar­e, Falkenberg: – Nej, jag trodde jag var laktosinto­lerant så jag slutade. Efter det har jag inte börjat igen, känner inte att jag saknar det. Men jag har mjölk i kaffet.

Besart Zeneli, jobbsökand­e, Falkenberg: - Ibland. Jag dricker inte så mycket, ibland direkt eller så har jag det i kaffet. Det ska ju tydligen inte vara så nyttigt att dricka för mycket, mandelmjöl­k ska vara bättre.

Henny Schelin, matros, Göteborg: – Nej, bara i kaffet. När jag köper mjölk brukar jag varva med havremjölk, delvis för att jag inte gillar mjölkindus­trin, delvis för att det inte är nyttigt med för mycket mjölk.

Carl Kindblom, kock, Tranemo, och Sandra Svensson Palo, personlig assistent, Falkenberg: – Jag tycker inte om att dricka det direkt, har det bara i kaffe, säger Sandra. – Jag dricker ungefär två glas om dagen, säger Carl.

Henrik Bengtsson, butiksföre­ståndare, Falkenberg: – Ja, dricker oftast mjölk till frukosten eller har det till flingor. Har provat havredryck också, tycker det funkar bra till smoothie, det mättar.

Anna Hassan, egenföreta­gare, Falkenberg: – Jag dricker ungefär två glas om dagen och till kaffe. Jag drack mer när jag var yngre, säkert en liter om dagen. Nu dricker mina barn upp allt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden