Hallands Nyheter

Wic rasar över Sslklubben­s agerande

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Han poserade i Warbergs tröja i slutet av april. En dryg månad senare ratade plötsligt Adam Dahlquist Wic för att skriva på för Falun.

Den 27 april var det en stolt Kimmo Eskelinen, sportchef i Warberg, som presentera­de nyförvärve­n Adam Dahlquist och Filip Kalentun.

– Adam har troligen de mjukaste handleder som någonsin kommer spela i den här klubben. Han har spelförstå­else och teknik på en extrem nivå, sa sportchefe­n Kimmo Eskelinen.

DE 19-ÅRIGA TALANGERNA jagades av flera Ssl-klubbar men valde ändå Wic.

– Det kan vara en fördel att etablera sig i Allsvenska­n innan man tar klivet till SSL, sa Adam då.

Men då klev plötsligt regerande mästarlage­t Falun in och anmälde sitt intresse för Dahlquist.

Och nu står det klart att Dahlquist, trots ett muntligt löfte, väljer bort Wic för spel i Falun.

– Det är första gången jag varit med om det här. Jag tycker ju att muntligt löfte är ett löfte, säger en märkbart irriterad Kimmo Eskelinen.

HAN UPPSKATTAR INTE Faluns agerande.

– De har inte hört av sig till oss. Det här hade inte hänt i vår värld, säger han. Vad betyder det för er att tappa Dahlquist?

– Att vi tappar en pjäs som vi hade räknat med. Nu får vi titta på ersättare, säger han.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? UPPRÖRD. Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen (till höger) är upprörd över att Falun knyckte Adam Dahlquist (i mitten) trots att talangen här poserar i Wic-tröjan.
Bild: MATTIAS NILSSON UPPRÖRD. Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen (till höger) är upprörd över att Falun knyckte Adam Dahlquist (i mitten) trots att talangen här poserar i Wic-tröjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden