Hallands Nyheter

Tre snabba avgjorde för Pittsburgh

- TT

Mästarlage­t Pittsburgh vann även den andra Stanley Cupfinalen mot Nashville, med 4–1 efter en stark avslutning. – Fortsätter vi spela som i tredje perioden ser det bra ut, säger Patric Hörnqvist till Aftonblade­t.

Det blev en ny förlust för svensklage­t Nashville, trots att matchen inleddes med ett drömmål av Pontus Åberg som snurrade upp Pittsburgh­backen Olli Määttä och vände bort Matt Murray i målet.

Åberg uppges vara den förste svenske rookien att göra mål i en Stanley Cup-final sedan Jonathan Ericsson 2009.

PITTSBURGH KVITTERADE i slutet av första perioden. Och i början av den tredje gjorde Pittsburgh tre mål på knappt 3,5 minuter.

Pittsburgh vann även den första Stanley Cup-finalen mot Nashville, med 5–3. Bäst av sju matcher gäller.

– Det är fortfarand­e långt kvar, men om vi fortsätter spela som i tredje perioden i natt ser det helt klart bra ut, säger Pittburghs forward Patric Hörnqvist.

Även han hade kunnat få ett mål i protokolle­t, men det dömdes bort efter videograns­kning för offside.

– Ja, det var ju lite synd. Man jublar som tusan och sedan åker man till båset och får höra att det är bortdömt. Då känner man sig lite dum, säger Hörnqvist.

– Men det är så det är och det spelade ingen roll efter den starten på tredje perioden. Efter det där snabba första målet fick vi och hela hallen extra energi och det är då vi är som bäst.

DE KOMMANDE TVÅ matcherna spelas i Nashville. Hemmaplan kan tända Predators. Men då behöver också den finländske målvakten Pekka Rinne spela bättre. Han har varit mycket bra tidigare i slutspelet, men har inte varit bra i finalerna. I den första släppte han in fyra mål på 11 skott och i den andra byttes han ut efter att ha släppt in fyra mål på 25 skott.

– Pekka har varit fantastisk i hela slutspelet. Men det finns sånt som vi kan göra bättre. Alla tre målen i tredje perioden, där kunde vi ha gjort det bättre. Vi lät dem komma med en man mer, och det gör det svårare (för målvakten), säger tränaren Peter Laviolette, enligt nhl. com.

 ??  ?? UTBYTT. Nashvilles målvakt Pekka Rinne hade ingen lyckad dag på jobbet och blev bortplocka­d efter ha släppt fyra skott förbi sig.
UTBYTT. Nashvilles målvakt Pekka Rinne hade ingen lyckad dag på jobbet och blev bortplocka­d efter ha släppt fyra skott förbi sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden