Hallands Nyheter

Naturen matar oss med godsaker

Alexandra Zazzi svarar på frågor om mat och recept.

- Mejla till mat@gp.se eller skriv till Konsumentr­edaktionen GP, 405 02 Göteborg.

Bästa matvänner!

Det är en underbar tid nu. Naturen levererar på toppnivå och kommer de närmaste månaderna att fullkomlig­t mata oss med godsaker. Rabarbern i min grannes land har fått fart efter de sista dagarnas regn och de stora stjälkarna ser ut som något hämtat från Jurassic park. Man kan nästan ställa sig under dem som regnskydd. Färskpotat­isen har med nöje avnjutits och jag har ständigt några kokta, kalla potatisar i kylen som jag mumsar på som godis med lite flingsalt eller en dutt kaviar när lusten faller på. Jag har några jordgubbsp­lantor i krukor och de gröna karten lovar jordgubbar om några veckor. Med detta sagt, kära vänner, tänker jag ta sommaruppe­håll i spalten och njuta av godsakerna. Fortsätt att skicka alla era frågor närhelst de dyker upp under sommaren. Jag sparar era brev och svarar när ni minst anar det. Ha en ljuvlig sommar och njut alla ni glada matentusia­ster!

Hej Alexandra Har du något roligt recept på blåbär? Jag har frysen full och snart är det dags för årets skörd. Måste skapa plats!

Inga

Hej Inga Det är ett härligt problem att få äta mycket blåbär. Det är både gott och nyttigt. Börja med att strö dem lite nonchalant över frukosten, både gröt och yoghurt. Koka sylt är en annan idé förstås och sedan kan du göra goda tårtor och andra desserter. Här kommer ett recept på en mycket god krämig cheesecake. Hemlighete­n är att servera den väldigt kall. Vansinnigt god på sommarkaff­ebordet!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden