Hallands Nyheter

Annervi: ”Jag vet att farten finns där”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Marcus Annervi kom bara till start i ett av tre race på Solvalla. – Det slutade lite tragiskt, men det är bara att gå vidare, sa han.

Falkenberg­sföraren gjorde ett bra kval i fredags, vilket gav honom tionde startposit­ion i race nummer ett på lördag. Där var han som bäst uppe på sjätte plats med drygt fyra varv kvar. Men Marcus Annervi åkte på en bestraffni­ng efter att ha kört in i Joonas Lappalaine­ns Audi.

Han körde också in i Ahlberg, vilket blev ödesdigert.

– Efter alla smällar i första racet blev det för mycket skador på bilen så vi kunde inte fortsätta, sa Marcus Annervi.

Toppacknin­gen gick och det läckte in vatten i oljan.

– Bilen blev så varm att den kokade efter vi spräckt kylaren.

Just att ha skaffat sig bra startposit­ion (åttonde) och sen inte kunna köra hade varit antiklimax för de flesta, men inte för Marcus Annervi.

– Nej, det påverkar mig inte så mycket. Jag vet att farten finns där. Det är inget som sätter sig på psyket. Nu ser vi bara framåt.

Nästa race är Västkustlo­ppet på Falkenberg­s motorbana i början av juli och där borde Marcus kunna slå till.

– Förra året blev det dubbelsege­r där (Renault Clio Cup) så man får försöka leva upp till samma sak detta året.

 ?? Bild: ANDREAS SANDSTRÖM ?? KÖRDE ETT AV TRE RACE. Marcus Annervi, Rent A Wreck Racing, körde in på 14:e plats i första racet, men var så långt framme som på sjätte plats med fyra varv kvar. I de andra två heaten kom han aldrig till start.
Bild: ANDREAS SANDSTRÖM KÖRDE ETT AV TRE RACE. Marcus Annervi, Rent A Wreck Racing, körde in på 14:e plats i första racet, men var så långt framme som på sjätte plats med fyra varv kvar. I de andra två heaten kom han aldrig till start.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden