Hallands Nyheter

Vinberg håller sviten efter Hallandsde­rbyt

- SEBASTIAN PEARSON sporten@hn.se

”Jag hade ett par bra lägen i första halvlek, så det var skönt. Jag känner inte så stor rivalitet, men det är alltid roligt att göra mål på Halmstadla­g”

EMIL ELVEROTH målskytt för Vinberg

Elveroth gav Vinberg segern i lördagens Hallandsde­rby. Det var ytterns andra mål i år och mot helt rätt motstånd – tidigare rivalen Halmia. Vinberg tog sålunda ett kliv uppåt i tabellen och närmade sig toppskikte­t.

– Det var en speciell match för mig som Halmstadki­lle. Jag var lite spänd, så det var kul att måla och vinna, sa Vinbergytt­ern Emil Elveroth, som lämnar Vinberg efter vårsäsonge­n för college-fotboll i USA.

Vinberg är för närvarande oerhört svårbesegr­at i division 2.

LAGET TOG UNDER lördagen första vinsten på tre matcher, men förlängde också fina poängsvite­n med nionde matchen utan förlust. Men det dröjde innan laget kopplade greppet om matchen.

För första halvlek var ingen rolig sådan i solskenet på Vinåvallen. Halmia hade mycket boll, medan Vinberg kontrade friskt. Simon Andersson kom i mitten av halvleken runt på högerkante­n och hittade in till Medion Kabashi, som klackade tätt utanför mål. Mycket mer än så var det inte i chansväg.

– Jag är nöjd med första halvlek, där vi kontroller­ade matchen trots motvinden. Vi kom dessutom till ett par bra halvchanse­r, sa Vinbergträ­naren Michael Svensson.

Det var i stället i andra halvlek som hemmalaget fick utdelning. I den 50:e minuten sköt Simon Andersson ett skott utifrån i ribban, vilket tidigare Hbk-spelaren Emil Elveroth var först på och nickade in bollen i mål till 1-0 mot gamla rivalen.

– Jag hade ett par bra lägen i första halvlek, så det var skönt. Jag känner inte så stor rivalitet, men det är alltid roligt att göra mål på Halmstadla­g, sa Elveroth.

Men det var först efter en annan incident som Vinberg tog över matchen. Halmia-kaptenen Alexander Sakac drog, kort efter målet, på sig sitt andra gula kort och visades ut, vilket förändrade matchbilde­n. Halmia fortsatte att gå framåt, vilket Vinberg utnyttjade genom ett effektivt kontringss­pel till flera målchanser.

– Vi dominerade matchen i 90 minuter och skapade chanser. Vi vann bollen och använde kanterna på ett bra sätt, så vi borde ha gjort fler mål, sa Svensson.

TILL SLUT KOM målet. Jesper Pettersson högg till utifrån och pangade in 2-0. Det satte punkt för Halmias offensiv och gav Vinberg tre poäng i jakten på toppskikte­t.

– Det är en styrka att vara obesegrade under en lång tid, men man vinner inte serier på enpoängare, så det var skönt med en trepoängar­e den här gången, myste Svensson.

?? Bild: JOHAN PERSSON ?? DERBYFIRAN­DE. Vinberg-målskytten Emil Elveroth (till vänster) firar sitt 1-0-mål mot Halmia ihop med Arben Ajdarevic.
Bild: JOHAN PERSSON DERBYFIRAN­DE. Vinberg-målskytten Emil Elveroth (till vänster) firar sitt 1-0-mål mot Halmia ihop med Arben Ajdarevic.
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? KOLL PÅ BOLL. Simon Andersson var som vanligt kreativ och kvick i Vinberg.
Bild: JOHAN PERSSON KOLL PÅ BOLL. Simon Andersson var som vanligt kreativ och kvick i Vinberg.