Hallands Nyheter

Historiska volleyboll­segrar x 2

- TT

Vilken lördag det blev för svensk volleyboll. Först tog damerna sin första seger i European League när man slog obesegrade Spanien. Ett par timmar senare gjorde herrarna samma sak när de vände och vann mot Azerbajdzj­an.

Förra helgen debuterade de svenska volleyboll­damerna i European League. Men på de fyra första matcherna har det bara blivit förluster. På lördagen i Portugal kom dock första segern, 3–2, och det mot hittills obesegrade Spanien.

REDAN FÖRRA HELGEN tog svenskorna ett set mot Spanien. Nu blev det vinst i det jämna andrasetet med 26–24 och det fjärde med 25–22. Det avgörande femte tog Sverige tidigt ett grepp om och vann setet 15–13.

”Så skönt att vinna i kväll”

JONNA WASSERFALL­ER

Bäste poängplock­are blev inte oväntat 17-åriga jättetalan­gen Isabelle Haak med 33 poäng. Jonna Wasserfall­er ordnade 17.

”Så skönt att vinna ikväll”, säger Wasserfall­er i ett pressmedde­lande.

”Det är bra för framtiden och för vårt självförtr­oende. Vi förtjänade att vinna!”

De svenska damerna avslutade dock sin debut i European League med en 0–3-förlust mot Slovakien i portugisis­ka Matosinhos. Därmed slutade man sist i grupp C på en seger och fem förluster.

DE SVENSKA HERRARNA hamnade i underläge 0–2 mot Azerbajdzj­an som även hade 24–24 i tredje. Men Sverige tog de två sista poängen, var sedan överlägset i fjärde set och tog hem det femte med 15–12.

Fredrik Gustavsson hade en grym match med hela 44 poäng, näst bästa poängplock­arna hade 16!

Genom segern har man fortfarand­e chansen att gå till Final Four men fyra matcher återstår, dels mot Makedonien på söndag och sen tre nästa helg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden