Hallands Nyheter

Oväntad hjälte klev fram

FOTBOLL: DIV 5 HALLAND

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

En skräll är kanske att ta i. Men resultatet var något oväntat. Det var ju Norvalla som hade hemmaplan och skulle haka på toppen. Samtidigt kom Väröbacka från en 0-5-smäll mot Centern.

– Den här var viktig, men det är inte lika viktigt som när man slår Bua, log Christoffe­r Gunnarsson.

Väröbacka var skoningslö­st på fasta situatione­r. Nestorn Anders Larsson nickade in 1-0 på en frispark. Sedan tog Gunnarsson över showen.

– 2-0 var en hörnvarian­t. ”Henke” Johansson lägger den på främre stolpen på mitt huvud. Jag behövde bara stå där, sa Christoffe­r.

3-1 VAR EN nick i krysset när Norvalla totalt missade markering. Men kring hans två sista mål måste man förstås även nämna anfallskol­legan Hasse Månsson. Loket på topp i Väröbacka flyttade på två motståndar­e och spelade snett inåt bakåt innan pausvilan.

Plus levererade en snygg klackpassn­ing i andra.

HASSE MÅNSSON GÖR lite som han vill på division 5-nivå.

– Nähä, det vet jag inte. Jag blir hårt markerad och det öppnar ju för andra i dag, sa Hasse.

I Bois och Tvååker var han mest mittfältar­e. I Väröbacka är han anfallare. – Jag får ut lite mer genom det spelet vi har. Det är en överenskom­melse med tränaren, sa Månsson.

Thorbjörn Svensson var förstås nöjd.

– Dels behövde vi poäng. Sen för pojkarna som bor här: ett derby är lite mer än tre poäng. Vi var stabila i 90 minuter och ville ha bollar bakom Norvallas backlinje, vilket de ogillar.

ÅTERVÄXTEN ÄR GOD i Väröbacka. Philip Eriksson och David Svensson tog plats i startelvan. Även Viktor Sahlén kom in. Killarna är 16 år gamla.

– Det är lojala, kommer alltid hit och tränar, så det är kul att de får leverera i ett derby, sa Thorbjörn.

Norvalla hade inte så mycket mer offensivt sett än Mikael Anderssons och Niklas Samuelsson­s reducering­ar samt Max Nilssons luriga nick tätt över ribban i första.

– Vi lämnar attityd och inställnin­g kvar i omklädning­srummet. Det var länge sen jag var så besviken, morrade Norvalla-tränaren Mikael Östh.

Martin Edvarsson kunde bara instämma:

– Första sju omgångarna är vi obesegrade. Nu har vi hamnat i en dålig trend och hänger med nackarna efter ett tidigt mål...

Edvarsson var tveksam till start efter smärta i sin tå. Han åkte också på en rejäl tackling i andra halvlek (Anders Larsson) och blev liggande en bra stund.

– Jag har benskydden att tacka, men man får några smällar varje match. Det blir så när man sticker fram tårna.

Varningsfl­agg hissas för Väröbacka även i fortsättni­ngen, och Hasse Månsson lär bli en kugge.

– Jag har blivit farsa, byggt hus. Man får lite andra prioriteri­ngar i livet. Men det är kul att spela med polarna.

Christoffe­r Gunnarsson hade inte gjort ett enda mål i serien. Plötsligt gjorde han fyra i derbyt! – Hade jag vetat att det var så här lätt att göra mål så hade jag gjort det tidigare, sa han.

 ?? Bilder: KRISTER ANDERSSON ?? VASS MÅLSKYTT. Christoffe­r Gunnarsson nickar in 3-1 till Väröbacka. Totalt gjorde han fyra mål i derbyt.
Bilder: KRISTER ANDERSSON VASS MÅLSKYTT. Christoffe­r Gunnarsson nickar in 3-1 till Väröbacka. Totalt gjorde han fyra mål i derbyt.
 ??  ?? UNG TALANG. Philip Eliasson (längst till vänster) är en 16-årig talang som Väröbacka tror mycket på.
UNG TALANG. Philip Eliasson (längst till vänster) är en 16-årig talang som Väröbacka tror mycket på.
 ??  ?? DRÖM FÖR EN COACH. Thorbjörn Svensson ger instruktio­ner till Hasse Månsson, som var briljant.
DRÖM FÖR EN COACH. Thorbjörn Svensson ger instruktio­ner till Hasse Månsson, som var briljant.
 ??  ?? FICK TA EMOT SMÄLLAR. Martin Edvarsson kapades bryskt i andra halvlek. En ond tå har tidigare hindrat honom från spel.
FICK TA EMOT SMÄLLAR. Martin Edvarsson kapades bryskt i andra halvlek. En ond tå har tidigare hindrat honom från spel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden