Hallands Nyheter

Två män begärs häktade

NÄRMARE LÖSNING: Två män misstänks för människoro­v på den man som försvann från Älvsered i början av maj. Polisen utesluter inte att fler är inblandade.

- MATILDA CARLSTRÖM matilda.carlstrom@hn.se

Efter veckor av ovisshet har polisen nu fått ett genombrott när det gäller den man som försvann från Älvsered den förste maj. Två män har begärts häktade misstänkta för människoro­v.

Det var den förste maj som en man i 40-årsåldern lämnade sitt hem för att bege sig till arbetet i Älvsered. Dagen därpå anmälde hans familj honom försvunnen.

Under onsdagen begärdes två män, en i 35-årsåldern och en i 25-årsåldern, häktade misstänkta för människoro­v på den försvunne mannen.

– De har funnit med i utredninge­n under en större del av tiden, och efterhand har misstankar­na mot dem stärkts, säger Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens avdelning för grova brott.

MANNEN I 35-ÅRSÅLDERN greps i måndags och är på sannolika skäl misstänkt för människoro­v. Den yngre mannen greps först dagen därpå och är misstänkt på sannolika skäl alternativ­t skäligen misstänkt. Lars-gunnar Perlinger vill i nuläget inte uttala sig om vad som knyter männen till försvinnan­det.

– Ärendet är i ett känsligt ärende just nu, och vi utesluter inte att det kan finnas fler misstänka.

De två misstänkte gärningsmä­nnen är bekanta till den försvunna mannen.

– Vi har våra teorier om motivet, men det är ingenting som jag vill kommentera heller, säger Larsgunnar Perlinger. Hur jobbar ni vidare med att hitta den försvunna mannen?

– Vi fortsätter att eftersöka mannen, det är inte något som vi har gett upp. Jag kan inte kommentera hur vi arbetar, men vi har våra metoder för att komma fram till var vi eventuellt kan söka efter honom. PETER LARSSON, ÅKLAGARE, säger att det är en rad omständigh­eter som framkommit i polisens spaning samt under utredninge­n som gjort att man begär männen häktade, även om han inte kan nå in närmare på vilka typer av omständigh­eter eller spår det rör sig om.

– Vi har inte någon absolut uppfattnin­g ännu om var den försvunna personen finns, och kan inte heller utesluta att det finns fler delaktiga personer. Det finns många omständigh­eter som gör att det är väldigt stark sekretess i det här ärendet. Men efter ett idogt polisarbet­e med analyser av det material som kommit fram har misstankar­na stärkts, säger han.

HN har under onsdagen försökt att nå de misstänkta männens försvarare utan att få svar.

”Ärendet är i ett känsligt ärende just nu, och vi utesluter inte att det kan finnas fler misstänka.”

LARS-GUNNAR PERLINGER biträdande chef för polisens avdelning för grova brott

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden