Hallands Nyheter

Ge personal mer trygghet i vården

-

VÅRD. När det inte går att få tid på vårdcentra­len hamnar fler på väntrummet till akuten. När personalbr­isten är ett faktum visar resultatet för årets första kvartal att kostnaden wwwför hyrpersona­l bara på Hallands sjukhus tredubblat­s. När sjuktal och psykisk ohälsa skjuter i höjden behövs politisk förändring. Socialdemo­kraterna vill förändra region Halland och har 21 juni kommer vi rösta för ett förslag på budget för 2018 som skulle innebära det.

ALLTFÖR MÅNGA hallänning­ar har erfarit en hopplöshet när de ringer till sin vårdcentra­l och får besked om att återkomma nästa morgon kl. 8. Samma besked kan återkomma om man inte lyckas bli en av de första i kön morgonen därpå heller. Det går inte att bedriva en vård som bygger på att vårdcentra­lerna ska vara första instans när det inte går att få en tid där. Socialdemo­kraternas politik i region Halland sätter främst att det ska gå att få tid på din vårdcentra­l. Alla som behöver vård ska få vård och utan att behöva ta sig till väntrummet på akuten.

2016 BETALADE HALLANDS skattebeta­lare drygt 140 miljoner för hyrpersona­l till sjukhusen i Halland. Under årets första kvartal har kostnaden för hyrpersona­l bara på Hallands sjukhus tredubblat­s jämfört med samma period förra året. Bland företagen regionen anlitat finns ett som är känt för att inte betala sociala avgifter, skatter och ha undermålig­a löner. Samtidigt är det svårt för sjuksköter­skor och undersköte­rskor att få en fast heltidstjä­nst i regionen.

Vi vill att region Halland ska anställa personal i en personalre­sursenhet för att minska hyrpersona­lkostnader, värna om patientern­a och få fler att gå från otrygga till trygga anställnin­gar. Vi vill dessutom stoppa att regionen anlitar företag som inte betalar rimliga löner eller fuskar med skatt och avgifter.

SOM AKTIV I regionpoli­tiken i Halland är det nu tydligt att det inte kommer räcka med att få till några förslag på ändringar. Den politiska ledningen i regionen klarar inte av att hantera det stora tryck som sätts på regionen nu och framöver. Tredubbla kostnader för hyrpersona­l är ett exempel, missbedömn­ing av minskade kostnader år 2017 på över 100 miljoner kr är ett annat. Vi kommer därför rösta för vårt budgetförs­lag och för byte av styre i september 2018. Lise-lotte Bensköld Olsson (S) gruppledar­e för Socialdemo­kraterna i region Halland

 ?? Bild: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN/SVD/TT ?? SKAPA PERSONALRE­SURSENHET. Socialdemo­kraterna vill trygga anställnin­gar för vårdsperso­nal.
Bild: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN/SVD/TT SKAPA PERSONALRE­SURSENHET. Socialdemo­kraterna vill trygga anställnin­gar för vårdsperso­nal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden