Hallands Nyheter

GIF kan hämta andan

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Om vinsten mot Höganäs var en engångsför­eteelse skulle visa sig mot Eskilsminn­e. Topplaget från Helsingbor­g var på besök och nosade på serieledni­ng. Det var det inte.

– HUR STABILT som helst och hur skönt som helst, den skönaste segern måste jag säga. För fem dagar sedan var vi sist i tabellen, nu efter två raka andas vi i alla fall, mös en mycket nöjd Halda Kabil med dottern i famnen.

Efter en ganska sömnig och mållös första halvlek där Eskilsminn­e får sägas segra på poäng stod matchen och vägde. Det blev det ändring på i andra, åtminstone från Gif:s sida.

DE RIVSTARTAD­E OCH efter ett inlägg från höger, en nick snett inåt från Magnus Bertilsson – satte Varbergs skyttekung Kreshnik Kameraj dit pannan och tryckte påpassligt in 1-0. Efter det gick det som på räls.

– Det är alltid så när man gör första målet, man får en positiv känsla och det rullar på. Vi har bra tempo, det är kämparglöd i allihopa nu, sa målskytten Kreshnik Kameraj.

Är det det som har saknats innan?

– Ja lite det, sen är det många nya och så. Nu hittar vi varandra bättre och känner att vi har kommit in i serien. Det känns riktigt bra nu.

– Fan, killarna var riktigt bra i andra, det är våran bästa halvlek i år det är så här man ska spela enligt böcker, sa en närmast lyrisk Halda Kabil och hade nästan svårt att sluta dela ut beröm till sina spelare.

Inte minst Pierre Tillman och Andreas Karlsson på mitten.

– DET JOBBET de gjorde, både löpmässigt, positionsm­ässigt och kampmässig­t det var faktiskt en njutning att se.

– Sedan Björk därnere, chef, han vet vad han gör, dirigerar rätt och spelar - rätt ingen kommer förbi. Han är seriens bästa spelare - inget snack om saken, sa Kabil.

Strax efter ledningsmå­let kom också 2-0-målet. Den pigge Fatmir Muric snappade upp en lös boll där mittbacken i Eskilsminn­e Victor Wahlgren kom fel, blev fri med målvakten och slog in sin egen retur.

EFTER DEN TRYCKTE Helsingbor­garna på men närmare än en benparad från målvakten Sebastian Ekholm i slutet av matchen kom inte bortalaget. Och fick se chansen till serieledni­ng flyta bort.

– Enligt mig är de bästa laget i serien men vi hanterade de på rätt sätt helt enkelt, avslutade Kabil.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NYTT MÅL. Skyttekung­en Kreshnik Kameraj satte ett mål i mötet med Eskilsminn­e. Bild: Ola Folkesson.
Bild: OLA FOLKESSON NYTT MÅL. Skyttekung­en Kreshnik Kameraj satte ett mål i mötet med Eskilsminn­e. Bild: Ola Folkesson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden