Hallands Nyheter

Sverige redo med hjälp av fysiologen

- ANDERS WALLIN TT

Tajt spelschema har resulterat i slitna kroppar. Med fysiologen Thomas Lindholms hjälpa ska spelarna ändå vara redo till ödesmatche­n mot Slovakien. – Min uppgift är att se till att de kan utnyttja sin fysiska kapacitet, säger han.

Med två matcher på fyra dagar är det kanske inte konstigt att flera av startspela­rna känner sig slitna.

För att hitta energi till mötet med Slovakien – Sveriges tredje match på sju dagar – handlar det mycket om hur spelarna sköter sig. Där har spelarna störst ansvar. Men de får även hjälp av fysiologen Thomas Lindholm.

HAN HAR NÄMLIGEN ett finger med i det mesta av vad U21-landslaget gör i Polen. Bland annat sköter han uppvärmnin­gen inför träningarn­a och har sedan koll på spelarnas puls under passen vid anläggning­en en bit utanför Lublin.

Vid sidan av det fotbollsmä­ssiga ser han till att spelarna får vad de behöver. Det handlar om kost, sömn, dryck... Ja, Lindholm har koll på allt som kan påverka prestation­en.

– Jag kan aldrig förbättra deras fysiska status, i och med att vi har så få träningspa­ss. Det är upp till klubbarna. Min uppgift är att se till att de kan utnyttja sin fysiska kapacitet som de har när de kommer och att de inte är slitna till matchen, säger han.

OCH KANSKE ÄR det just förberedel­serna som U21-landslaget behöver inför ödesmatche­n mot Slovakien.

För att få spela semifinal krävs det seger, samtidigt som Polen tar minst en poäng mot England.

 ??  ?? KROPPSVÅRD­ARE. Fysiologen Thomas Lindholm.
KROPPSVÅRD­ARE. Fysiologen Thomas Lindholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden