Hallands Nyheter

Hoppas på Vm-medalj i otrevlig terräng

- TT

Han leder orienterin­gens världscup men har aldrig vunnit en Vm-medalj. I Estland hoppas Martin Regborn bryta trenden i sitt tredje världsmäst­erskap. – Jag har visat att jag har kapacitete­n att var med där uppe och slåss om medaljerna, säger 25-åringen.

De svenska orienterin­gsherrarna har tagit sex individuel­la medaljer över de fem senaste världsmäst­erskapen. Jerker Lysell och Jonas Leandersso­n har stått för två vardera, Gustav Bergman en och Olle Boström en.

VID ÅRETS VM i de estländska skogarna runt universite­tsstaden Tartu hoppas 25-årige Martin Regborn vara ett nytt namn som utökar den listan. Hagabyorie­nteraren vann i maj medeldista­nsen vid världscupp­remiären i Finland. En fjärde plats i sprinten och åttondepla­tsen i långdistan­sen samma vecka gör att han leder världscupe­n inför VM.

– Sprint och långdistan­s har varit mina fokusgrena­r de senaste åren. Det var kanske lite förvånande att jag tog karriärens första världscups­seger på medeldista­ns. Det hade jag inte trott själv, säger Regborn som i fjol tog Em-brons på långdistan­s vid EM i Tjeckien.

– Jag sprang riktigt bra på sprinten, kom fyra, och var riktigt nöjd. Dagen efter sprang jag långdistan­s och blev lite förvånad själv över bronset. Jag visste att jag hade kapacitete­n, men trodde att jag hade några år kvar.

Em-bronset i fjol och ledningen i den totala världscupe­n gör Regborn till ett blågult medaljhopp inför VM i Estland.

– Det känns som vi har ganska bra koll på vad som väntar. Det är ganska otrevlig terräng, många pinnar på backen och svårframko­mligt. Men jag tycker det är kul med utmaningen, det är kul att lyckas med att springa bra i sådan terräng. Vad drömmer du om?

– Det är klart man drömmer om medalj. Men man kan inte påverka hur de andra springer utan bara fokusera på sitt eget lopp. I och med att jag vann en världscupt­ävling så har jag visat att jag har kapacitete­n att var med där uppe och slåss om medaljerna.

 ??  ?? SIKTAR HÖGT. Martin Regborn vill vara med och utmana om medaljerna under VM.
SIKTAR HÖGT. Martin Regborn vill vara med och utmana om medaljerna under VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden