Hallands Nyheter

Åtta miljoner i jackpot

-

Förra veckans Stryktipsk­upong gav inte någon utdelning på vare sig tio eller elva rätt. Det innebär att vi nu har åtta miljoner kronor i jackpott till helgen. Vi fortsätter att ge Chile och Tyskland fullt förtroende i Confederat­ions Cup. Notera att Stryktipse­t har spelstopp på söndag och Europatips­et på måndag. Chile gav överlag ett stabilt intryck när man inledde Confederat­ions Cup med att besegra Kamerun med 2–0. Alexis Sanchez inledde på bänken senast men förväntas starta här. Australien stod upp överraskan­de bra mot Tyskland. Kaptenen Mile Jedinak saknas.

Trots två insläppta mål såg Tyskland överlag stabilt ut i mötet med Australien. Stark trupp trots att man testar en del nytt. Kameruns unga lag har haft svårt att övertyga i årets vänskapsma­tcher. Var stundtals riktigt illa ute i mötet med Chile.

Gefle tog en efterlängt­ad trepoängar­e mot Trelleborg. Var dock riktigt illa ute efter paus. Åtvidaberg har stabiliser­ats under säsongen och har bara förlorat en av sina sex senaste. Pekka Lagerblom är tillbaka men Jens Jakobsson och Samuel Holm saknas.

Falkenberg har inte varit på topp i de två senaste matcherna. Var illa ute före paus mot Värnamo och får vara nöjda med poängen man fick med sig. Syrianska vände 0–1 i paus senast. Har fortfarand­e inte lyckats vinna på resande fot. Adi Terzic är avstängd här.

Frej har varit förbättrat i de två senaste matcherna och har äntligen lyckats få fart på målskyttet. Nästjumbon har dock bara lyckats vinna en av sina elva senaste matcher. Gais får tillbaka Dan Keat och Niklas Andersen men James Sinclair saknas.

Trots en man mer i 60 minuter fick Öster nöja sig med en poäng borta mot Åtvidaberg. Får tillbaka lagets bäste målskytt Jonathan Levi efter avstängnin­g här. Efter en poäng på fyra matcher fick Varberg det att lossna senast. Har inte lyckats vinna borta.

Assyriska har spelat upp sig. Senast föll Assyriska visserlige­n borta mot tabelletta­n Brage men insatsen var bra och man var obesegrat i sex raka matcher före det. IFK Luleå tog en mycket viktig trepoängar­e i helgen. Har bara tagit en poäng på fem bortamatch­er.

Fortsatt tungt för Enskede som trots flera okej insatser endast lyckats ta en poäng på sina åtta senaste matcher. Tappade 1–0ledning med kvarten kvar mot Sandviken i helgen. Umeå hakar på i toppen efter tre raka segrar. Har vänt underläge till seger i de två senaste.

Team Thorengrup­pen har presterat bra mot tufft motstånd under de senaste veckorna. Timothy Mcneil är vass i offensiven och har gjort åtta mål på de sju senaste matcherna. Vasalund är inne i en tuff period. Nollat i fyra av sina fem senaste matcher.

Karlskrona försvarar sig bra men offensiven glänser inte. Är svårslaget på hemmaplan men har en mycket tuff uppgift här. Landskrona hade bra kontroll på mötet med Skövde men har fortfarand­e mer att ge. Defensiven är stabil och man ska ses med bra chans igen.

Mjällby har fått fart på offensiven och stod för en ny övertygand­e insats senast borta mot jumbon. Anfallaren Mamudo Moro stod för tre av målen. Ljungskile följde upp den bleka insatsen mot Rosengård med en riktig plattmatch senast. Kan betydligt bättre.

Efter sex raka matcher utan seger tog Oddevold en viktig trepoängar­e senast. Anfallaren Johan Patriksson gjorde sin andra match från start och stod för båda målen. Oskarshamn har hög kapacitet men har bara lyckats göra två mål på fem bortamatch­er.

Efter en positiv period har Qviding haft det tyngre senaste tiden. Får vara nöjda med poängen man fick med sig senast mot Assyriska BK. Nikola Jevric tillbaka efter avstängnin­g här. Kristianst­ad har hög kapacitet och tog en viktig trepoängar­e i måndags.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden