Hallands Nyheter

Bara Ekeroth uppfattade att han angreps

-

Kent Ekeroth säger att han agerade i nödvärn när han slog till en person utanför en nattklubb i Stockholm. Först ska någon ha slagit och dödshotat honom. Men ingen av de sex vittnen som hördes under rättegånge­n i Stockholms tingsrätt såg eller hörde mer än ett slag.

– Ingen utom Kent Ekeroth själv har uppfattat att han blivit angripen, säger åklagaren Lena Kastlund.

Samma kväll som händelsen inträffade erkände Sd-riksdagsle­damoten Kent Ekeroth att han slagit till en person. Han anser att det var i nödvärn medan målsägande­ns advokat Kristofer Stahre menar att slaget var ett svar på ett provoceran­de uttalande från målsägande.

– Motivet är tydligt. Han blir sur för att han inte blir insläppt på krogen. Sedan får han en spydig kommentar och då brister det. Att han dessutom är berusad försämrar hans omdöme, han blir förbannad och slår till målsägande, säger Kristofer Stahre.

Målsägande berättar att han stod i kön till klubben och såg hur Kent Ekeroth stod längst fram i kön och försökte ”argumenter­a sig in”.

– Efter en stund blir han inte insläppt varpå han går. När han går förbi säger jag ”hade du kul med järnrören” varpå han svingar. Jag blir chockad, en Säpovakt kommer fram och tar bort Ekeroth, säger han.

Efter att Kent Ekeroth och målsägande har berättat sina versioner frågar Kristofer Stahre om Ekeroth menar att målsägande­n ljuger.

– Antingen ljuger han eller så minns han inte. Det jag säger stämmer, säger Ekeroth.

Sex vittnen hördes: två av målsägande­s vänner, en ordningsva­kt, en entrévärd, en polis och en Säpovakt.

Gemensamt i de sex vittnenas redogörels­er av händelsen är att de bara hört eller sett ett slag. Dom meddelas den 28 juni.

David Peterson/tt Gabriel Cardona Cervantes/tt

 ?? FOTO: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? Sverigedem­okraternas Kent Ekeroth och hans advokat Johan Eriksson inför rättegånge­n.
FOTO: HENRIK MONTGOMERY/TT Sverigedem­okraternas Kent Ekeroth och hans advokat Johan Eriksson inför rättegånge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden