Hallands Nyheter

Tylösand i topp bland svenska badstrände­r

- JOSEFINE OLAUSSON jo@hn.se

Tylösand hamnar i topp när svenskarna får välja sina favoritstr­änder. – Tylösand är en strand som sprider mycket glädje, säger Ola Magnusson, på Halmstads kommun, om vinnarstra­nden.

Sifo-undersökni­ngen, som är gjord på uppdrag av Resia, visar vilka stränder i landet som svenskarna håller som sina favoriter.

– Utgångstan­ken var att det är mest fokus på utlandsres­or men vi har också ett väldigt fint utbud i Sverige med många fina stränder, säger Lina Eklund, presskommu­nikatör på Resia.

På delad förstaplat­s kommer Tylösand i Halmstad och Böda Sand på Öland.

– Tylösand kunde man ju gissa skulle komma högt, där är det alltid populärt. Men det var roligt att det var en strand på östkusten och en på västkusten. Jag tror att anledninge­n till att de blev dessa stränder är att de har en ”utomlandsk­änsla” med näst intill kritvita stränder, plus att det finns ett utbud runt omkring med olika aktivitete­r, säger Lina Eklund.

OLA MAGNUSSON, tillförord­nad förvaltnin­gschef i Halmstads kommun, är glad och stolt över att kunna skryta med att Halmstad har landets finaste strand.

– Vi är naturligtv­is otroligt stolta över Tylösand och är glada för att den uppskattas av så många. Tylösand är en strand som sprider mycket glädje åt såväl Halmstadbo­r som turister och den erbjuder något för alla, säger han.

Men Magnusson vill också lyfta några andra stränder i området – det finns mer än bara Tylösand.

– Tylösand lyfts ofta fram, men Östra stranden, Tönnersa och Gullbranna är exempel på andra fantastisk­a stränder i Halmstad som är väl värda ett besök, säger han.

ÄVEN SKREA STRAND i Falkenberg återfinns på listan över svenskarna­s favoritstr­änder.

– Det glädjer oss att vara med bland Sveriges finaste stränder. Vi är stolta över vår långa fina sandstrand med höga klitter och en fin brygga på stranden. Lägg där till stenpiren med sju badbryggor och soldäck. Klitterväg­en som fått ett lyft med allt från hängytor i fräsch miljö, aktivitets­ytor som exempelvis ett utegym samt ett antal nya toaletter, säger Camilla Hamnemo, Enhetschef skog och kust i Falkenberg­s kommun.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? STRANDPROM­ENAD. Clara Medbrant och Soulaf Araden är gärna på stranden, även en blåsig dag som denna.
Bild: JOHAN PERSSON STRANDPROM­ENAD. Clara Medbrant och Soulaf Araden är gärna på stranden, även en blåsig dag som denna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden