Hallands Nyheter

Nya krafter ska bygga Falkenberg

- MARIA LOEWEN maria.loewen@hn.se

Två chefstjäns­ter ska tillsättas på samhällsby­ggnadsavde­lningen och inom två år ska den totala personalst­yrkan öka med tio personer.

Samhällsby­ggnadsavde­lningen består av fem enheter som jobbar med bland annat planering, trafikfråg­or och att förvalta kommunens mark- och fastighete­r.

Linda Larsson, chef på gatu- och trafikenhe­ten, som jobbat sedan 2012, slutar sin tjänst 14 juli och kommer sedan att börja arbeta på Trafikverk­et i Halmstad.

– Jobbet dök upp och jag tyckte att det verkade roligt och utveckland­e, och så kände jag att det var dags att gå vidare även om jag har trivts bra, säger hon.

ÄVEN CHEFEN PÅ bygglovsen­heten, Lars Larsson, kommer att sluta och börja arbeta på SF:S byggkonsul­t i Falkenberg till hösten.

– I grund och botten är jag konstruktö­r och känner att jag är bättre på det som är närmare bygget än det övergripan­de, säger han.

Lars Larsson som jobbat på andra kommuner har trivts i Falkenberg.

– Det har varit bra, det finns en framåtanda i kommunen.

Chefen för avdelninge­n, Josefine Selander, tycker att det är tråkigt att Lars Larsson och Linda Larsson lämnar avdelninge­n.

– Vi kommer att sakna dem.

NÄR TJÄNSTERNA TILLSÄTTS är oklart, men det kan ske antingen innan eller efter semestern. Om Josefine Selander får bestämma finns det några saker hon önskar av de som ska anställas.

– Vi vill ha människor som vill vara med och utveckla Falkenberg, som brinner för att skapa tillväxt och ett hållbart samhälle.

Framöver kommer hela avdelninge­n att få fler tjänster för att ge förutsättn­ingar för kommunens tillväxt. Boverket och kommunen har skjutit till pengar och utökningen kommer att ske successivt.

– Vi blir 60 personer inom två år, säger Josefine Selander som har drygt femtio anställda.

FLERA PROJEKT är igång inom kommunen som tar höjd för framtiden.

– Vi har stora investerin­gar framöver i både skola och förskola, men även i infrastruk­tur vilken behövs när nya stadsdelar byggs. Det är även ett högt tryck på bygglov och nya detaljplan­er, säger Josefine Selander.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? FART. ”Det händer mycket i Falkenberg. Det är ett högt tempo, och roligt att staden och kommunen utvecklas”, säger samhällsby­ggnadschef Josefine Selander.
Bild: OLA FOLKESSON FART. ”Det händer mycket i Falkenberg. Det är ett högt tempo, och roligt att staden och kommunen utvecklas”, säger samhällsby­ggnadschef Josefine Selander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden