Hallands Nyheter

Bois släppte in fem mål och föll mot Öster

Det blev smockan Varbergs Bois FC inte ville åka på precis innan semestern. – Vi var inställda på att åka hit och ge dem en tuff match, men det är starten som fäller oss, suckade Joakim Wulff.

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se

Det hör verkligen inte till vanlighete­rna att Bois målvakt släpper fem mål förbi sig. Men i sista matchen innan ledighet blev uppförsbac­ken brant direkt. Släkten visade sig vara värst när ex-boisaren Sebastian Crona, på tredje försöket, efter en hörna prickade in 1-0. Då hade det bara gått två minuter. Ett felpass senare från Billy Nordström gjorde att den passningss­kicklige Jonathan Levi kunda friställa Lars Fuhre till 2-0 - efter sju minuter!

– Den drömstarte­n Öster får gör att de får matchen dit de vill. Det är 10-9 i avslut, men de är vassare i sina omställnin­gar, sa tränaren Jörgen Wålemark.

OTUREN GRINADE hallänning­arna i ansiktet i den mycket händelsrik­a första halvleken. Lagkaptene­n Gabriel Altemark Vanneryr var bara en nick i ribban från en reducering.

Då hade Kalle Söderström precis tvingats byta (stämpling på ena foten) och även Thomas Boakye fick kliva av (bristning i baksidan).

– Det var väl en sån dag när man inte ska göra något extra utan åka försiktigt hem med säkerhetsb­ältet, sa Joakim Wulff.

Bois fick lite hjälp på traven när Elmin Nurkic, i sin sista match för Öster efter tio säsonger i klubben, fick rött kort för tacklingen mot Oliver Silverholt.

– En man mer i nästan 60 minuter. Det behöver vi lösa på ett bättre sätt, menade Wulff.

Peter Nyström spelade fram Oliver Silverholt som reducerade till 1-2 men sedan var det rullgardin ner när David Johannesso­n och Jonathan Levi ökade på till 4-1.

LUMALA ABDU VAR i alla fall en frisk fläkt.

– Kalle (Söderström) är viktig för oss, och när man sitter på bänken vill man aldrig att någon ska bli skadad. Förlorar man kan man alltid gå hem och lära sig mycket, sa Abdu som gjorde 2-4-målet.

Men ”gå hem” blev det inte för hans del.

– Nej, min resa fortsätter. Jag åker direkt vidare till Kalmar, men jag har haft en bra tid här i Varberg, sa Abdu som hoppas kunna imponera på Kalmar FF:S nygamla tränare Nanne Bergstrand.

BOIS PARKERADE PÅ åttonde plats inför matchen. Nu är man elva.

– Målchanser det skapar vi, men vi slarvar lite och det är deras två första mål som knäcker oss. Vid 1-2 känns det som vi ska kunna vända, men i kontringsf­asen har de duktiga spelare som Levi och Johannesso­n, sa Jörgen Wålemark.

– Sen är det väl svagt att släppa in fem när de har en man utvisad. Det kan vi inte vara nöjda med.

Nu väntar ledighet för spelarna. Wålemark själv har en del att göra innan han pausar:

– Jag kommer jobba mycket. Det kommer hända mycket i sommar, aviserade han.

Lumala Abdu och Sebastian Starke Hedlund är ju två spelare vars luckor ska fyllas. Men det lär inte stanna där. – Ingen spelare kan bli klar för Bois innan 15 juli, men när vi börjar träna igen den sjätte kommer det säkert vara nya spelare på plats.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? VÄNDER HEM. Lumala Abdu gjorde mål i sin sista match för Bois, en klen avslutande tröst på en lånesejour som inte kan ses som speciellt lyckad.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV VÄNDER HEM. Lumala Abdu gjorde mål i sin sista match för Bois, en klen avslutande tröst på en lånesejour som inte kan ses som speciellt lyckad.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? TUNG FÖRLUST. Joakim Wulff och Joakim Lindner fick finna sig i att förlora mot sitt gamla lag Östers IF. 2-5 var inget roligt resultat innan semestern.
Bild: MATTIAS NILSSON TUNG FÖRLUST. Joakim Wulff och Joakim Lindner fick finna sig i att förlora mot sitt gamla lag Östers IF. 2-5 var inget roligt resultat innan semestern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden