Hallands Nyheter

Att de bara vågade

TRIATHLON: VARBERGS TRIATHLON Kattegatt var i uppror och vinnarna i höll på att blåsa av banan. Men hemmahoppe­t Sebastian Norberg och göteborgsk­an Sara Svensk bemästrade situatione­n.

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Det blåste upp emot 15 sekundmete­r in mot kusten. Vågorna kring fästningen var ibland flera meter höga. Men deltagarna simmade innanför vågdämpare­n mot Barnens badstrand och där var det som tur inte lika höga vågor.

– Men simningen var en prövning, värre än jag trodde. Det gick rätt okej i början när man kunde simma mot vågorna, men när vi vände och de kom bakifrån och mot sidan blev det svårare, sa Sebastian. Sara Svensk höll med. – Simningen var jättesvår. Jag var så rädd att simma fel så det gällde att hålla bra sikt framåt.

NORBERG VAR FYRA upp ur vattnet.

– Det är jag nöjd med. Tekniken blir lidande och man får slunga sig fram. Det känns som om man behöver vara mentalt stark där och det lyckades jag med.

Richard Carlsson var i ledningen en dryg halvminut före Norberg.

– Jag vet att Rickard är bra på cykeln också, men jag var ganska snabbt tvåa och hade honom i sikte hela tiden och var ju ikapp inför löpningen, sa varbergare­n.

I DAMLOPPET VAR det Åsa Lundström som ryckt åt sig en ledning efter cykelmomen­tet. Lundström är en duktig cyklist som bland annat kom tvåa i tempo-sm i veckan. (Os-triathlete­n Lisa Nordén vann).

– Hon är ju stark på cykeln men jag plockade lite placeringa­r och det blir mentalt roligt. Men jag var rädd hela tiden. Hade aldrig gett mig ut och cyklat i det här vädret om det inte var tävling, sa Sara.

Den fem kilometer långa löpningen blev avgörande i båda klasserna och det var på det fjärde och sista varvet som de båda segrarna slog till.

– Jag visste att jag sprang fortare än Rickard. Men första löpvarvet var jag seg. Det brukar jag vara. Men den här gången fick jag slita som ett djur. Det var gott att höra publiken stödja mig. Men det var lite jobbigt att han var i kapp mig i början, sa Sebastian. De höll ihop till det sista varvet. – Jag lät honom ta en del vind under ett och ett halvt varv men i medvinden efter halva sista varvet ökade jag och hörde direkt att han kroknade.

Det var Sebastian Norbergs andra seger i rad.

– Men konkurrens­en var mycket större nu. Det var verkligen ett tufft startfält.

DAMKLASSEN HÖLL OCKSÅ hög klass. Det var landslagsl­öpare i toppen. Som Sara Svensk och Åsa Lundström. Lundströms löpning räckte inte till och Svensk kunde gå om på sista varvet.

– Löpningen är ju min starka sida och när man märker att man närmar sig ger det ju mer gas. Och jag visste också att jag hade en stark spurt, sa Sara som var 16 sekunder före i mål.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? STARTEN HAR GÅTT. Ett 100-tal triathlete­r gav sig ut i vattnet. Och alla kom tillbaka!
Bild: ANNIKA KARLBOM STARTEN HAR GÅTT. Ett 100-tal triathlete­r gav sig ut i vattnet. Och alla kom tillbaka!
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FICK BEKÄNNA FÄRG. Även motionärer­na hade en tuff dag i blåsten.
Bild: ANNIKA KARLBOM FICK BEKÄNNA FÄRG. Även motionärer­na hade en tuff dag i blåsten.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VINNARE. Sara Svensk tog hem damklassen i Varberg Triathlon
Bild: ANNIKA KARLBOM VINNARE. Sara Svensk tog hem damklassen i Varberg Triathlon
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VINNARE. Sebastian Norberg tog hem herrklasse­n.
Bild: ANNIKA KARLBOM VINNARE. Sebastian Norberg tog hem herrklasse­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden