Hallands Nyheter

Ett bra knep mot neskräpnin­g

-

VARBERG. Flera insändare har klagat på nedskräpni­ngen på offentliga platser i Varberg. Det har klagats på att kommunen inte gör tillräckli­gt för att hålla rent.

ETT SÄTT SOM visat sig vara mycket effektivt kan jag relatera till vad avser Breareds centrum. För ett par år sedan tyckte jag att det såg för bedrövligt ut i grönområde­n, plantering­ar och utmed gång- och cykelvägar. Jag beräknade att det skulle räcka med en soppåse för att plocka upp. Nej, men så gott som två fulla påsar blev det. När grovplockn­ingen var gjord räckte det sedan med en vanlig plastkasse per vecka. Efter en tid behövdes det en platskasse varannan vecka. Idag får man leta efter det som inte hör naturen till. Hundpåsar används i mycket större omfattning.

Ligger det mycket skräp i naturen tycks folk tro att det gör inget om jag slänger lite till. Är det rent och städat verkar det som om man respektera­r detta och låter bli att slänga sitt skräp och tar upp vad hunden lämnat efter sig. Om flera anammar att hjälpa till att hålla sitt närområde rent från det som inte skall finnas där får vi snart ett mycket renare och trivsammar­e Varberg. Ta med en platspåse och plocka upp under din promenad och du skall snart finna att det ger resultat.

SKYLL INTE PÅ att kommunen inte sköter sina åligganden, för vem är då kommunen? Jo,det är vi alla som bor i Varberg och vi bör hjälpas åt.

F.d. Zigges husse.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? RENT. Städade ytor hindrar nedskräpni­ng, så fungerade det i alla fall i Breareds centrum.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV RENT. Städade ytor hindrar nedskräpni­ng, så fungerade det i alla fall i Breareds centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden