Hallands Nyheter

Turistbyrå­n tar plats på Skrea strand

- DANIELLE DELBRO

Den här sommaren kombineras turistinfo­rmation med fika i Annas Trädgård. Åsa Bengtsson, turistansv­arig på Destinatio­nsbolaget, hoppas att den nya turistbyrå­n lockar både badtokar och badkrukor.

* En ny turistbyrå, varför då? – Hänger man på stranden och vill veta någonting så ska man inte behöva ta sig hela vägen till Falkenberg centrum för att få informatio­n.

* När öppnar ni? – Vi smygöppnad­e under midsommarh­elgen. Eftersom det är en utomhusser­vering som vi kommer hålla till på så har vi öppet i mån av väder. Så vi hoppas på en strålande sommar!

* Hur har ni tänkt kring läget? – Jag tror att det är jättebra att ha turistbyrå­n i Annas trädgård. Det blir ju som en liten oas, där nere samtidigt som man får informatio­n i närheten av stranden. Och det är ju inte så att man måste gå dit och fika för att få någon informatio­n eller tvärtom.

* Vilka kommer jobba där? – Caféperson­alen kommer hjälpa till med turistinfo­rmationen. De kommer ha en liten intern utbildning och så ansvarar vi på Destinatio­nsbolaget för material från turistbyrå­ns sida och en ipad som man kan söka på vår hemsida med. Vår personal kommer backa upp caféperson­alen på eftermidda­garna och när det är högtryck på stranden.

* Hur länge blir turistbyrå­n kvar? – Vi kommer bara hålla till i Annas trädgård nu i sommar. Det kommer även finnas turistinfo­rmation utanför Gekås, i Fegen och i Centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden