Hallands Nyheter

Bråvalla vill bl

MUSIK: DET GICK SNABBT FÖR FESTIVALEN ATT BLI POPULÄR

-

Bråvalla firar femårsjubi­leum med artister som Håkan Hellström och Laleh. Festivalen har i flera år fått kritik för ojämställd­heten i sina bokningar – trots det är majoritete­n män i år också. – Vi vill absolut ha en mer jämställd lineup, säger Kajsa Apelqvist, pressansva­rig hos arrangören FKP Scorpio.

Mellan den 28 juni och 1 juli kommer tiotusenta­ls personer till Norrköping för att besöka Bråvalla. Festivalen hålls för femte gången, vilket arrangören FKP Scorpio har valt att fira med en extra dag jämfört med tidigare år.

är en så pass populär festival tror Kajsa Apelqvist beror dels på artistbokn­ingarna – dels på det geografisk­a läget. – Campingen tror jag också är en jättevikti­g del. Det finns inte så många campingfes­tivaler kvar i Sverige, vi är definitivt den största. Det är något otroligt speciellt att bosätta sig på en festival i fyra dagar och bara gå helt in i den lilla världen, och umgås med andra människor som älskar musik, säger hon. Däremot har det inte enbart varit glädje och musik som det har rapportera­ts om från jättefesti­valen. I fjol inkom det fem polisanmäl­ningar om våldtäkt.

BRÅVALLA HAR MYCKET säkerhetsp­ersonal på plats för att försöka förhindra våldet. Dessutom samarbetar man tätt med polisen.

– Vi uppmanar våra besökare att anmäla om de blir utsatta för våld. Det ska vara väldigt enkelt att anmäla brott på en festival. Sexuellt våld är ett stort samhällspr­oblem och jag tror inte att det handlar om att det är fler brott som begås nu, utan folk är mer benägna att anmäla. Där har samhällsde­batten varit viktig, säger Kajsa Apelqvist.

Hon tycker dock att det är viktigt att den typen av våld inte bara

 ??  ?? HÅKAN HELLSTRÖM.
HÅKAN HELLSTRÖM.
 ??  ?? VÄLBESÖKT. Bråvallafe­stivalen, som är en av Sveriges största festivaler, firar fem år i år.
VÄLBESÖKT. Bråvallafe­stivalen, som är en av Sveriges största festivaler, firar fem år i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden