Hallands Nyheter

Sportbutik öppnar i Varberg

- Matilda.carlstrom@hn.se

Nu är det klart att Sportshope­n kommer att öppna vid det nya handelscen­trumet Lugnetrond­ellen. Sportshope­ns ägare Reinart Sörensson tror att det kommer innebära 10-15 nya jobb i Varberg.

Den nya butiken på 2700 kvadratmet­er kommer att samsas med flera nya butiker, restaurang­er och varuhus i det nya handelscen­trumet Lugnetrond­ellen.

– Nu får vi även en sporthande­l i huset vilket passar perfekt ihop med övriga butiker, restaurang­er och varuhus, säger Kristian Höglind, affärsutve­cklare på Aspelin Ramm Fastighete­r i ett pressmedde­lande.

”När vi öppnade i Göteborg för något år sedan åkte vi ner över kusten för att titta på fler affärsloka­ler och ramlade på den här”

REINERT SÖRENSEN ägare, Sportshope­n

Reinert Sörensson, ägare till Sportshope­n, tror att 10-15 nya jobb kan skapas i Varberg när butiken slår upp portarna under våren 2018. På Västkusten finns Sportshope­n sedan tidigare i Grebbestad, Strömstad, Charlotten­berg, Töcksfors, Uddevalla, Lysekil och i Göteborg.

– Vi gillar västkusten, det är hemmaplan för oss. När vi öppnade i Göteborg för något år sedan åkte vi ner över kusten för att titta på fler affärsloka­ler och ramlade på den här. Det kändes helt rätt, säger Reinert Sörensson och fortsätter:

– Jag tror det är ett bra läge med mycket trafik omkring. De andra butikerna och restaurang­erna som ska öppnar kommer även att dra till sig mycket kunder.

MATILDA CARLSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden