Hallands Nyheter

Närsjukvår­dsle dningen: ”Har öppet klimat”

-

”Man ska kunna vara öppen och prata med sin chef om allt”

KJELL IVARSSON, förvaltnin­gschef för närsjukvår­den i Halland

– Varje kompetens vi tappar är en förlust, konstatera­r närsjukvår­dschefen Kjell Ivarsson. Däremot anser både han och verksamhet­schefen Katarina Samskog att det råder ett öppet klimat på vårdcentra­lerna och att alla kan säga vad de tycker.

Medarbetar­e som tidningen pratat med (se artikel intill) menar att närsjukvår­den blivit allt mer toppstyrd och att eventuell kritik tystas ner eller bestraffas.

Flera som valt att sluta säger att de egentligen skulle ha velat arbeta kvar inom Region Halland, om bara ledarskape­t hade fungerat annorlunda.

– Det är förstås tråkigt att höra, men jag tycker absolut att vi har ett öppet klimat. I Oskarström var det en förfärlig arbetsmilj­ö under tiden som vårdcentra­len renoverade­s, men det fanns inga lokaler att flytta till så vi hade inget alternativ, säger Katarina Samskog, som tidigare även var chef för vårdcentra­len i Oskarström.

– MAN SKA kunna vara öppen och prata med sin chef om allt, men det finns naturligtv­is också ramar att hålla sig till, säger Kjell Ivarsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden