Hallands Nyheter

Pensionäre­r fick åka en riktig raggarrund­a

- DANIELLE DELBRO danielle.delbro@hn.se

Som ett smakprov inför Wheels and Wings fick pensionäre­r från tre olika boenden i Falkenberg åka på veteranbil­sutflykt.

I går trängde de boende från Ätranhemme­t, Björkhaga och Älvgården ihop sig i tolv amerikansk­a veteranbil­ar för att åka på raggarrund­a, eller veterancru­ising som det också kallas. Projektet startade förra året och tanken var att bilturen skulle erbjuda både fina vyer och gofika på vägen.

FÖRAREN SÖLVE ANDERSEN var en av de veteranbil­sägare som körde de boende ideellt. Han passade på att sträcka på benen när bilarna mötte upp på parkeringe­n bakom Söderbron.

– Jag tog ledigt från jobbet för att göra det här. Det är mycket glada miner och roliga historier i baksätet, sa han.

Efter en halvtimmes lång paus bar det iväg till Skrea strand, och vidare mot Ringsegård och Boberg. Hundraårig­a Inga Karlsson från Ätranhemme­t såg fram emot att doppa fötterna i havet när de kom fram.

– Det är första gången på 100 år som jag åker veteranbil och det är jättekul. Vi har fått åka på Hallands vackraste landsväg för att komma hit, den går mellan Gällared och Askome, sa hon.

För hennes grannar Elna och Yngve Andersson var veteranbil­scruisinge­n en favorit i repris.

– Det är så skoj att man orkar vara med och åka i år igen. Nu ska det bli gott med fika, tyckte Elna Andersson.

 ?? Bild: DANIELLE DELBRO ?? FÖRST EFTER HUNDRA. Inga Karlsson hann fylla hundra år innan hon satte sig i en veteranbil för första gången men nu är det gjort. Att vädret var lagom varmt bidrog till en bra upplevelse tyckte hon.
Bild: DANIELLE DELBRO FÖRST EFTER HUNDRA. Inga Karlsson hann fylla hundra år innan hon satte sig i en veteranbil för första gången men nu är det gjort. Att vädret var lagom varmt bidrog till en bra upplevelse tyckte hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden