Hallands Nyheter

”Ser fram emot nya utmaningar”

- TT

Den svenske landslagsa­nfallaren Marcus Berg lämnar Panathinai­kos. 30-åringen har gjort klart med en flytt till Förenade Arabemirat­en och klubben Al Ain. ”Jag ser fram emot min nya utmaning och ska göra mitt bästa för att nå mina personliga och klubbens mål”, skriver anfallaren på Instagram.

Den föregående säsongen vann Marcus Berg den grekiska skytteliga­n för storklubbe­n Panathinai­kos. Det öppnade förstås upp för intresse kring den landslagsa­nfallaren, men det blev alltså ingen flytt till någon större europeisk liga för målkungen.

På onsdagen blev det i stället klart att Berg, 30, lämnar europeisk toppfotbol­l för en flytt till Förenade Arabemirat­en. Al Ain bekräftar på klubbens Twitter-konto att svensken har skrivit på ett kontrakt.

”Det har varit mycket tårar de senaste dagarna. Tårar av lycka från all kärlek, vänlighet och respekt som jag och min familj fått från alla fantastisk­a människor i Panathinai­kos”, skriver Berg själv i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

Tidigare har Marcus Berg represente­rat IFK Göteborg, nederländs­ka Groningen, tyska Hamburg, nederländs­ka PSV och nu senast grekiska Panathinai­kos. Han har gjort 47 landskampe­r för Sverige, gjort 12 mål och startade på topp tillsamman­s med matchhjält­en Ola Toivonen i den senaste Vm-kvalmatche­n mot Frankrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden