Hallands Nyheter

Guns N’ Roses succéturné på Friends i kväll

- ERIK ÅBERG/TT

Återföreni­ngen blev en storslagen framgång. Under 2016 såldes över två miljoner biljetter till Guns N’ Roses turné. I kväll intar succén Friends Arena.

I början av förra året bekräftade­s ryktena – Guns N’ Roses återförena­s. För första gången sedan 1993 skulle fansen få möjlighet att se originalme­dlemmarna Axl Rose, Duff Mckagan och Slash tillsamman­s på scen.

NU, MER ÄN ett år senare, har rockbandet rest jorden runt med återföreni­ngsturnén Not in this lifetime tour. I kväll är det Sveriges tur att få ta del av Guns N’ Roses då de spelar på Friends Arena i Solna.

Hittills har turnén varit en stor succé. Under 2016 sålde bandet tre miljoner biljetter, vilket gjorde turnén till en av årets mest framgångsr­ika. När hårdrocksl­egendarern­a sedan offentligg­jorde turnédatum i Europa och Kanada 2017 såldes det en miljon biljetter bara under det första dygnet.

Även i Sverige har plåtarna gått åt snabbt. De ordinarie biljettern­a är sedan länge slutsålda men än finns de dyrare så kallade ”golden circle”-biljettern­a kvar.

Totalt har turnén dragit in över två miljarder svenska kronor brutto.

OCH DET ÄR inte bara de slutsålda arenorna som vittnar om att bandet är ute på ett framgångst­åg. Även kritikerna har hyllat återföreni­ngen. The Guardians recensent vitsade att comebacken tog publiken till ”Paradise city” och gav konserten fem stjärnor. Tidningen Sydney Morning Herald skrev att de ”briljanta musikerna” i Guns N’ Roses levererade ”några av de mäktigaste rocklåtarn­a som någonsin skrivits”.

Enligt bandets kompgitarr­ist Richard Fortus planerar de dessutom att släppa ett nytt album. I en intervju i podcasten Stageleft säger Forturs att idén om ett album är ”för bra för att inte bli verklighet” samt att de har spelat in utkast och ”lösa idéer”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden