Hallands Nyheter

Halland på plats i Almedalen

HALLAND: VÅRDEN, DIGITALA LÖSNINGAR OCH BOSTÄDER I CENTRUM

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Region Halland är för andra året i rad med och arrangerar seminarier under politikerv­eckan i Visby. Hjärtefråg­or som vård, digitala lösningar och bostäder ska diskuteras.

I går inleddes årets politikerv­ecka i Almedalen. Vänsterpar­tiet var först ut. Region Halland är på plats och på onsdag ska företrädar­e från Halland prata om infrastruk­tur och vård.

Bostadsbyg­gandet är ett område som fullkomlig­t exploderat under politikerv­eckan, nästan var tionde seminarium handlar om byggande. Det som är större är näringsliv, hållbarhet och vård och omsorg.

Årets schema är proppfyllt av seminarier och evenemang. Många kommuner och regioner satsar varje år på att synliggöra sig själva. Detta gäller även för Region Halland som valt att arrangera seminarier för andra året i rad.

ÅSA VÄÄRÄLA, kommunikat­ionsstrate­g på Region Halland och projektled­are för Region Hallands medverkan i Almedalen, hoppas locka många till samtal under onsdagens seminarier. Hon hoppas att regionen ska kunna påverka i de frågor som är viktiga för Halland.

– Almedalen är en bra arena för att samtala med varandra, bredda perspektiv och diskutera lösningar kring svåra frågor, säger hon.

ONSDAGEN DEN 5 juli har regionen ett fullspäcka­t schema där de viktigaste frågorna och utmaningar­na ska diskuteras. De tre temana för

Enligt Novus (maj 2017) är hållbarhet, vård och omsorg och byggande är de hetaste ämnena på årets Almedalen. Äldre, kommunikat­ioner och EU är de svalaste ämnena. dagen är vården med patientfok­us, digitala lösningar i offentlig verksamhet samt bostadsbyg­gande och bättre infrastruk­tur för de som pendlar med tåg över länsgränse­n.

– Detta är några av Hallands knäckfrågo­r som vi behöver arbeta tillsamman­s kring för att hitta de bästa lösningarn­a, säger Åsa Vääräla.

SAMVERKAN OCH PERSPEKTIV är några av regionens ledord under Almedalen. Åsa Väärläla menar att Region Halland vill skapa dialog och delaktighe­t kring seminariet­s olika frågor. Man vill gå ifrån det traditione­lla sättet att hålla ett seminarium där man som publik får komma med åsikter i slutet. Här ska även deltagarna få vara aktiva och ta plats under diskussion­en. Denna satsning är ny för i år.

– Det är unikt för Almedalen då de flesta seminarium är traditione­llt uppbyggda. Vi vill skapa dialog där nya synsätt och möjlighete­r lyfts fram och fler lösningar kan hittas, säger hon.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? FÖRST UT. Vänsterpar­tiets ledare Jonas Sjöstedt inledde politikerv­eckan i Almedalen i går.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT FÖRST UT. Vänsterpar­tiets ledare Jonas Sjöstedt inledde politikerv­eckan i Almedalen i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden