Hallands Nyheter

Inglasad utbyggnad får nobben

- ALICE NILSSON LOTH alice.nilssonlot­h@hn.se

Lindebergs fastighete­r får nej till förslaget om en inglasad utbyggnad i Brunnspark­en. Men enligt byggnadsnä­mnden är det i själva verket ingen dum idé.

Hallands Nyheter har tidigare skrivit om Göran Lindebergs förslag om en tillbyggna­d i Brunnspark­en. Förslaget gäller en inglasad utbyggnad längs med hela Brunnspark­en, från restaurang Grappa i ena änden till turistinfo­rmationen i den andra. Ett sådant glasparti skulle kunna rymma både uteserveri­ng såväl som turistinfo­rmationens verksamhet.

NU HAR BESLUTET kommit, och det blev ett nej från byggnadsnä­mnden. Lindebergs Fastighete­r äger det röda huset i Brunnspark­en, där bland annat turistinfo­rmationen huserar. Men eftersom Göran Lindeberg inte äger marken säger han att han nu vill ha raka besked angående vad som är möjligt och inte.

”Idén har funnits förut, och det är ingen dum idé. Den strider dock mot detaljplan­en”

STEFAN STENBERG (C) ordförande byggnadsnä­mnden

I ETT BREV till kommunstyr­elsen skriver han: ”Idén är offentligg­jord och jag och mina medarbetar­e har haft en dialog med ett flertal människor, varav många förtroende­valda. Ingen har uttryckt en uppfattnin­g att det skulle vara en dålig idé, tvärt om”.

Enligt Stefan Stenberg (C), byggnadsnä­mndens ordförande, har idén varit på tapeten sedan tidigare.

– Idén har funnits förut, och det är ingen dum idé. Den strider dock mot detaljplan­en och det blir därför ett formellt nej, säger han.

Stefan Stenberg säger också att det måste diskuteras mer centralt i kommunen, förslagsvi­s måste hamn- och gatunämnde­n få säga sitt. För att dessa förändring­ar ska kunna ske måste först detaljplan­en ändras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden