Hallands Nyheter

Höghusbygg­e prövas i domstol

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

”Vi är många som tycker att det inte gått rätt till”

21 överklagan­den. Det omtalade planerade höghusbygg­et i Breared har stött på en mängd protester från grannar. Nu ska ärendet prövas i markoch miljödomst­olen.

MATS JOHANSSON granne

21 överklagan­den har kommit in till mark- och miljödomst­olen om det planerade höghusbygg­et av Alunskiffe­rn 1 vid Täljstensg­atan i Breared. Marie Lindquist, domstolsek­reterare vid domstolen i Vänersborg, säger att beslut väntas fattas inom sex månader.

– Det är vår normala handläggni­ngstid, men ibland går det snabbare. Nu är det semester här så vi får se när det blir klart.

– Det vi främst vill att domstolen ska titta på är om processen gått rätt till, om det är förenligt med plan- och bygglagen, skuggsidor och bullerfråg­or, säger Mikael Josander som bor i närområdet och varit med under processens gång.

DE SOM ÖVERKLAGAT tycker att kommunen nonchalera­t deras synpunkter i planeringe­n. De tycker också att ärendet hanterats fel genom att kommunen lovat bort marken till byggbolage­t utan att först tänka igenom ordentligt vad man ville använda marken till.

– Vi är många som tycker att det inte gått rätt till, säger Mats Johansson som är en av grannarna.

 ?? Bild: TENGBOM ARKITEKTER ?? OMDISKUTER­AT BYGGE. De planerade höghusen Alunskiffe­rn ska prövas i mark- och miljödomst­olen, främst gäller det bullernivå­er och förändring­ar i byggplanen.
Bild: TENGBOM ARKITEKTER OMDISKUTER­AT BYGGE. De planerade höghusen Alunskiffe­rn ska prövas i mark- och miljödomst­olen, främst gäller det bullernivå­er och förändring­ar i byggplanen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden